Dalibor Řezníček o letošní sezóně: Nahoru dolů, ale žádný propadák to nebyl

Jan Čapka
O L O M O U C - Po třinácti letech zažil opět pocit, jaké to je skórovat v extraligovém play-off. Svou nejlepší bodovou sezónu okořenil Dalibor Řezníček dokonce třemi góly v předkole play-off. „Celkově to byla taková sezóna nahoru dolů, bodů mohlo být určitě víc, ale zase to nebyl žádný propadák,“ bilancuje nad stále ještě probíhajícím ročníkem zkušený obránce, který si odbyl svou třetí sezónu s kohoutem na prsou.

FOTO: Barbora Balvanová

Dalibore, jak byste zhodnotil sezónu z týmového hlediska?

Začátek byl krkolomný. Co si tak vybavuji, nebylo tam moc bodů, pak jsme se ale rozjeli, byla tam nějaká série. Do Vánoc jsme to celkem drželi, poté se zase dařilo, jenže přišly i chvíle, kdy bylo zase více porážek, takže celkově to byla taková sezóna nahoru dolů. Bodů mohlo být určitě víc, ale zase to nebyl žádný propadák. Jednoznačně bychom chtěli být v další sezóně víc konzistentní, ty body bychom rádi sbírali ve větší pravidelnosti, ale celkově asi dobré.

Přišlo předkolo, ve kterém jste vedli 2:0 na zápasy, nakonec to ale nedopadlo. Přebolelo to už s odstupem času, nebo je to stále čerstvé?

Ten postup byl strašně blízko, takže pořád to mrzí.

Čím si vysvětlujete to, že přišly tři prohry za sebou?

V tom třetím zápase jsme mohli vyhrát a postoupit. Určitě by potom celá ta sezóna vypadala jinak, kdyby se postoupilo. Bylo to blízko.

Byl klíčový hned ten třetí zápas? Bylo tam plno nevyužitých přesilovek, pak padl gól z oslabení...

Třetí třetina v tom třetím zápase možná trochu rozhodla celou sérii, pak už jsme nedokázali v dalších zápasech Liberec dorazit. Oni vycítili šanci a využili ji na 100 %.

V předkole se hrálo 5 zápasů v sedmi dnech. Program byl hodně nahuštěný, možná i na to pak dojel Liberec v sérii se Spartou. (výsledek série dopadl 4:0 pro Spartu - pozn. red.) Vnímáte to taky tak, že je veliký rozdíl oproti základní části, když se hraje 5 zápasů v sedmi dnech?

Ano, je to hodně nahuštěné a myslím si, že ten Liberec to zajisté cítil. Kdyby ve čtvrtfinálové sérii byl čerstvější, tak Spartu taky víc potrápí. Věřím tomu, že série s námi vzala Liberci opravdu hodně sil, takže to určitě bylo cítit více.

Vlastně většina letošního kádru zůstává i do příští sezóny. Zůstáváte pospolu a budete moci těžit z toho, jak dobře se znáte. Je to velká výhoda?

Myslím si, že určitě. V kádru bude minimum změn, takže z toho budeme chtít těžit.

Před sezónou se s vámi nikdy moc nepočítá, ale pokaždé různé papírové předpoklady překonáte. Je to třeba v kabině i nějaké téma?

Asi ano, ale já tyhle předsezonní prognózy moc nečtu, takže to ani osobně moc neřeším. Samozřejmě ale vím, že nás experti netipují moc vysoko. My většinou hrajeme oproti těmto prognózám nad plán. Věřím, že pro nás to bude jen dobře, a že to tak bude i v příští sezóně.

Z vašeho osobního hlediska byla sezóna parádní, chodil jste na přesilovky, sbíral body. Jak hodnotíte sezónu po osobní stránce?

Zdraví drželo celou dobu. Cítil jsem se dobře a přetavil jsem to i v nějaké ty kanadské body, byla to asi moje nejlepší sezóna v kariéře.

Jaký je váš plán do následujících měsíců?

Chtěl bych si teďka prostě odpočinout a přes léto dobře potrénovat. A příští sezónu navázat tam, kde jsem skončil.