Bylo to vybojované utkání, máme ještě co zlepšovat, říká útočník Zbyněk Hampl

Luděk Stránský
O L O M O U C – Nejprve ve vyložené šanci branku zblízka přestřelil, napodruhé se ale už nemýlil. Zbyněk Hampl přispěl svým prvním gólem v sezóně k výhře nad Kadaní, když zvyšoval na 3:1. V utkání třetího kola také dostal šanci v první formaci, kde zaujal místo Pavla Selingra. „Chvíli jsme se hledali, není to ještě úplně optimální. Hráli jsme spolu první zápas, myslím, že to bude čím dál lepší,“ řekl po duelu Hampl.

Ve druhém domácím utkání čekal na Kohouty bojovný soupeř z Kadaně, který si v letošní sezóně zatím nepřipsal žádný bod. „Čekali jsme, že to bude těžké utkání. Bylo to vybojované a myslím, že máme ještě co zlepšovat, hlavně dozadu. S mojí hrou ale zatím nejsem spokojený,“ uvedl po utkání útočník Zbyněk Hampl.

⇒ Zbyněk Hampl
Foto: hcocelari.cz

První třetina se nesla spíš v nervózním duchu, docházelo k nepřesnostem na obou stranách, vyložené šance byly k vidění jen ojediněle. „Dobře nás napadali, nevěděli jsme, co s tím. Pozdě jsme přistupovali, dolů jsme chodili špatně, a z toho pramenily chyby,“ vysvětloval Hampl.

Po bezbrankové úvodní periodě otevřeli skóre na začátku druhé části Hanáci, Kadaň však za tři minuty srovnala. Do vedení mohl Kohouty poslat zpátky právě Hampl, ale z bezprostřední blízkosti přestřelil. „Tam mi to Kucharda (Radim Kucharczyk) dobře připravil, já jsem to ale přestřelil. Napodruhé mi to tam ale už naštěstí spadlo,“ oddechl si hráč s číslem 44.

Poté, co Řípa vstřelil gól na 2:1, olomoucké hráče jakoby polila vlna euforie a začali být více aktivním týmem. Snaha se hokejistům Mory vyplatila, Hampl zvyšoval vedení o dvě branky. „Naštěstí jsme dali třetí gól, který byl rozhodující. Tam Ríša (Richard Diviš) s Kuchardou dobře zapracovali v rozích, Kucharda mi to dobře hodil a já jsem to už dával do prázdné,“ popsal Hampl svůj první gól v dresu Olomouce.

V závěrečné části ale aktivitou hýřili Severočeši, Hanáci pouze bránili jednogólový náskok a výjimečně se probíjeli do střeleckých šancí. „Neměli jsme hrát tak pasivně, ale normálně do útoku. Musíme se z toho poučit, naštěstí to vyšlo, ale příště nemusí,“ ví čtyřiadvacetiletý forvard.

Útočník, který loni nastupoval v dresu extraligových Ocelářů, má zatím ze tří zápasů dva kanadské body. „Je to pěkné, ale hra je zatím mizerná, hledám se na ledě. Musím se dát co nejdříve do kupy, aby to bylo brzy co nejlepší.“

Poprvé v sezóně byl také nominován do první formace k Radimu Kucharczykovi a Richardu Divišovi, kde se vystřídal s Pavlem Selingrem. „Chvíli jsme se hledali, není to ještě úplně optimální. Hráli jsme spolu první zápas, myslím, že to bude zápas od zápasu lepší, protože mám výborné spoluhráče,“ věří odchovanec přerovského hokeje Hampl.