Asi jsem se dobře vyspal, smál se po vychytané nule Branislav Konrád

Zuzana Spurná, Kryštof Rossmann
L I B E R E C – Utkání s vedoucím týmem tabulky, a to Libercem mělo šťastný konec pro Kohouty. Vítězství se ale nerodilo vůbec lehce. Tygři Hanáky přestříleli, přesto ale hledali mezírku ve výstroji Branislava Konráda marně. Ani rozdíl dvaceti střel Severočechům nepomohl ke třem bodům a udržení prvního místa. Naopak Kohouti se znovu posunuli v tabulce, a to i díky výkonům olomouckého brankáře, který si vychytal první letošní extraligovou nulu.

Kohouti šetří na gólech, ale ani to jim nevadí. Olomoučtí hokejisté v neděli odcestovali na led vedoucího Liberce s cílem přivézt body, tušili ale, že je nečeká nic jednoduchého. Tygři totiž na vlastním ledě předtím nikdy neprohráli. To se ale změnilo právě v desátém kole. Až do posledních minut se oba týmy přetahovaly o každý centimetr ledu, na kostce ale stále svítil bezbrankový stav. Pak se ale ke slovu dostal urostlý obránce Pavel Skrbek, který prostřelil libereckého brankáře.

⇒ Brankář Branislav Konrád

I když na srovnání zbývalo ještě hodně času, šokovaní Liberečtí na přesnou střelu hostů reagovat nedokázali. Hanáci si tak zpátky do Olomouce odvezli tři body a svou šňůru vítězství protáhli na sedm utkání. V extraligové tabulce už jsou třetí! „Začali jsme trošku vlažně. Opět, jako skoro v každém zápase, nás soupeř na začátku trošku točil. V dalších deseti minutách jsme to ale trošku vyrovnali. Během druhé třetiny tam bylo pár hektických minut, ale v té třetí to bylo opět vynikající,“ vracel se k utkání Branislav Konrád.

Liberečtí byli nepříjemným soupeřem, domácí led se totiž nedává zadarmo. Stříleli tak téměř odkudkoliv a olomoucký brankář se nenudil. Proti pokusům domácích hráčů zasahoval jednatřicetkrát a za svá záda nepustil jedinou branku. „Docela v pohodě. Asi jsem se nějak dobře vyspal, nevím,“ smál se. „Puky mě trefovaly, hlavu jsem měl čistou, soustředil jsem se jen na zápas, takže super,“ řekl vždy dobře naladěný brankář.

Hanáci si připsali už třetí vítězství s jednobrankovým rozdílem. Zatímco proti Pardubicím a Karlovým Varům se Olomoučtí trefili za záda soupeřových brankářů dvakrát, na zisk tří bodů na severu Čech stačil jediný gól. Kohouti si ale uvědomují, že se na jejich stranu přiklonilo i štěstí. „Cení si toho celý mančaft, protože 1:0 se moc často nevyhrává. Víme, že gólů moc nedáváme a jsme rádi, že sbíráme body i na málo gólů. Doufám, že nám to vydrží co nejdéle, abychom jich měli co nejvíc,“ vyslovil přání celé kabiny maskovaný muž se slovenskými kořeny.

Olomouc se díky další výhře, vyrovnané tabulce, ale i sedmizápasové šňůře vyhoupla už na třetí místo. A právě díky vyhraným zápasům panuje v kabině dobrá nálada. „Je to super. Někdy je to na tréninku až takové, jako bychom měli pocit, že se nám nemůže už nic stát,“ usmíval se „Korádo“, který si v utkání s Libercem také vychytal první extraligovou nulu v dresu Olomouce.