Když dostaneme gól v přesilovce, těžko se vyhrává, mrzelo Branislava Konráda

Zuzana Spurná
O L O M O U C – Po třech vyhraných zápasech přišla těsná prohra. I když Kohouti nad Hradcem Králové vedli, těsný náskok udržet nedokázali. Vyrovnání chvíli před koncem zkomplikovalo i dlouhé oslabení. Ani v něm se Branislav Konrád nenudil. Zdá se tak, že Hradec Králové je letos pro Hanáky zapeklitým oříškem. Hosté díky těsné výhře přeskočili Kohouty v tabulce, ti ale mohou být poměrně spokojeni, patří jim totiž čtvrté místo.

Kohouti svou vítěznou šňůru v utkání s Hradcem Králové neprodloužili. I když domácí už v první třetině dokázali překonat Ondřeje Kacetla, Královéhradečtí našli na začátku třetí třetiny odpověď na inkasovaný gól. Ve vlastním oslabení pak vývoj utkání otočili a poprvé v zápase vedli. I když se Olomouc snažila srovnat krok, vyzrát na hostujícího brankáře podruhé nedokázala. Znesnadnilo jí to i pětiminutové oslabení. Na konci zápasu se tak z tříbodové výhry potřetí v sezóně nakonec radovali hosté.

„Je škoda, že jsme ztratili bodíky. Odehráli jsme celkem dobrý zápas, i když od poloviny střetnutí byl Hradec trošku lepším týmem. Rozhodly přesilovky. My jsme je nevyužili, nedali jsme gól ani v pět na tři, naopak jsme ve vlastní dostali. To by se nemělo stávat. Pět minut před koncem jsme to měli nějak umlátit na 1:1, sebrat alespoň bod, a pak by se vidělo,“ mrzelo Branislava Konráda.

⇒ Brankář Branislav Konrád

Druhý gól hokejistů se lvem ve znaku byl navíc pro Olomouckého velmi smolný. Brankář domácích se po zmatku před svou svatyní ocitl mimo brankoviště, hosté nahodili puk na branku a Kohouti si jej mezi tři tyče sami srazili. „Kuko (Roman Kukumberg) to tam vracel zpět do brankoviště. Já trochu nestíhal, protože jsem se hodil trochu vysoko. Je to škoda, kopli jsme si to do brány. My jsme ale dali stejné góly před pár zápasy, teď jsme takový dostali. Na to se ale nehraje. Byla tam chyba v naší přesilovce. Nedáme gól a ještě i dostaneme, to už se pak těžko vyhrává,“ řekl zklamaně.

Oba góly hostů v černých dresech padly po důrazu před olomouckou brankou, je to to, co dělá Hanákům problémy? „Vždycky jim proti nám chytá dobře gólman. I tentokrát znovu zachytal výborně. Měli jsme šance, mohli jsme ve druhé třetině odskočit na 2:0 a možná bychom to nějak udrželi. I za stavu 1:1 jsme měli dvě přesilovky za sebou, hráli jsme je čtyři minuty, a pak jsme dostali gól. Na konci jsme zase byli vyloučení a v podstatě jsme ani neměli šanci vyrovnat, protože si to Hradec perfektně pohlídal,“ ocenil kvality soupeře olomoucký maskovaný muž.

Hradec tak po těsném vítězství přeskočil Hanáky v extraligové tabulce. Kohoutům tak teď patří čtvrté místo, přesto zůstávají jedním z překvapení letošního ročníku. Panuje v olomoucké kabině, vzhledem k průběhu sezóny, spokojenost? „Možná částečná. Liga je ještě dlouhá a my potřebujeme sbírat body. Myslím, že nám s Hradcem doma body utekly. Po druhé třetině jsme vyhrávali a měli jsme to udržet alespoň na bodík,“ tvrdil.

Utkání s Hradcem Králové bylo pro Kohouty posledním před reprezentační pauzou. Olomoucké hokejisty teď čekají dva dny volna, a poté klasické i dvoufázové tréninky. Den před Štědrým dnem vyrazí Hanáci do Mladé Boleslavi. Je zápasová pauza výhodou? „Teď se nám celkem dařilo, tak těžko říct. Opět jsme nezvládli zápas před reprezentační přestávkou. Určitě si odpočineme, dáme se nějak dohromady a po repre pauze budeme znovu bojovat a snažit se získávat body,“ řekl rozhodně brankář nosící dres s číslem 42.