Když Liberec vystřelil, pomalu nebyl puk vidět, prohlásil Branislav Konrád

Matěj Langer, Jan Kousal
L I B E R E C – Celou první třetinu dokázali Hanáci odolávat náporu lídra tabulky, ovšem krátce po úvodu druhé třetiny inkasovali první gól, jenž zřejmě odstartoval další střeleckou produktivitu Liberce. „V kabině jsme si potom řekli, že potřebujeme co nejdéle držet stav na 0:0, ale dostali jsme hned v první minutě druhé části gól," truchlil nad nesplněným cílem hráč utkání Branislav Konrád.

Mora má za sebou již třetí zápas proti lídrovi tabulky, ovšem až tentokrát nenašla na severočeskou defenzívu správný recept. Oproti předešlým vzájemným utkáním, ze kterých Hanáci pokaždé vytěžili maximální počet bodů, nedostali tentokrát od neústupných Bílých Tygrů příliš prostoru ke střele.

⇒ Brankář Branislav Konrád

„Zápasy, které jsme proti Liberci vyhráli, byly skoro podobné. I v předchozích utkáních do nás pořád tlačil, ale měli jsme aspoň trochu štěstíčka. Na domácím ledě jsme s nimi hráli poměrně vyrovnaný zápas, kde se nedalo ani říct, že bychom nevyhráli zaslouženě,“ vrátil se Konrád zpět do minulosti, kdy Olomouc pokaždé Liberec pokořila.

Počátek utkání nebyl ze strany hostů nikterak špatný. I když Kohouti zásluhou Tomáše Mikúše vystřelili na bránu Lašáka poprvé až v 11. minutě, delší dobu před tím dokázali ubránit nápor Severočechů na výbornou. „Tentokrát Liberec zase tlačil v první třetině, ale ustáli jsme to. V kabině jsme si potom řekli, že potřebujeme co nejdéle držet stav na 0:0, ale dostali jsme hned v první minutě gól, což se nám stalo už asi pětkrát,“ vyjádřil se k vysokému nasazení Bílých Tygrů.

Cíl, který si dle slov Konráda svěřenci Zdeňka Venery stanovili o první přestávce, bohužel rychle vyprchal. 54 vteřin od úvodu prostřední části už totiž prohrávali 0:1. „První gól byla moje chyba, protože jsem mohl puk déle podržet. Kdyby mi nevypadl z výstroje, nemusela by přijít střela, která je asi nakopla. Ale i toto se stává,“ sypal si popel na hlavu slovenský brankář, který prozatím podává v dresu Olomouce vynikající výkony.

Konečný střelecký poměr 32:12 pro domácí také dokládá jistou převahu Liberce na ledě. Už jednou se ale stalo, že Mora vyslala na branku soupeře výrazně menší počet střel, i přesto dokázala urvat veškeré tři body. „Oni se v podstatě hrozně tlačí do brány. Když někdy někdo vystřelil, tak pomalu ta střela nebyla ani vidět. V hodně situacích ty rány ale pochytali obětavě naši kluci,“ poukázal na herní styl Severočechů a obětavost svých spoluhráčů.

„Liberec hraje fakt výborně. Vyznává nátlakový hokej a dost napadá. Má spoustu kvalitních hráčů. Teď navíc posílil do obrany dalším zkušeným hráčem. Je opravdu těžké s ním hrát,“ přiznal kvalitu lídra tabulky.

Několikrát se v zápase také stalo, že převaha domácích uzamkla Kohouty u branky Konráda, kde musel hanácký celek čelit pečlivým kombinacím soupeře a nebezpečným projektilům z libereckých holí. „Já chvílemi nestačil otáčet hlavou doprava a doleva, protože Liberec si hodně přihrával a někdy puk nebyl ani vidět. Pak akorát slyšíte, jak z ničeho nic práskne puk do mantinelu,“ dodal na závěr olomoucký gólman Branislav Konrád, jenž byl v Liberci vyhlášen hráčem utkání ze strany Mory.