Alespoň stále sbíráme body, řekl Branislav Konrád

Karolina Martinková
H R. K R Á L O V É – Mountfield HK je letos pro olomoucký hokejový tým nejspíš zakletý. Kohouti ještě hradecký mančaft v této sezóně neporazili. V posledním vzájemném utkání však již byli velmi blízko, když zápas dospěl až na nájezdy. V nich však Hanáci podruhé v řadě neuspěli, a z východních Čech tak vezou jen bod. „Zkrátka to tam nepadlo,“ okomentoval nevyužité šance Olomouce brankář Branislav Konrád.

Zápas s hradeckým Mountfieldem nezačal pro Olomoucké vůbec dobře. Inkasovali totiž už po 23 vteřinách hry. Kohouti však našli na rychlou branku domácích odpověď; v páté minutě se prosadil Jiří Ondrušek. O chvíli později sice opět navýšil Bednář, ovšem Hanáci znovu srovnali, tentokrát zásluhou Tomáše Mikúše. Diváci tak během jedné třetiny viděli víc gólů, než ve všech předchozích soubojích obou celků v této sezóně. A to ještě mohl skóre navýšit Holec, který však nevyužil trestné střílení. Druhá třetina přinesla jen jeden gól, a to z hokejky Matěje Pekra. Kohouti dlouho měli tři body na dosah, Hradečtí však srovnali v 56. minutě a nakonec zvládli vybojovat bonusový bod v nájezdech.

⇒ Brankář Branislav Konrád

Pro Kohouty už to začíná být ohraná písnička. Poslední tři zápasy totiž nebyly rozhodnuty v základní hrací době a z bonusového bodu se vždy radoval druhý tým. „Poslední tři zápasy jsme prohráli po prodloužení nebo na nájezdy a to je škoda. Musíme jít dál a věřit, že nejbližší zápas vyhrajeme. Ale body sbíráme, tak aspoň, že tak,“ hledal alespoň nějaké plusy Branislav Konrád.

Přitom Hanáci byli třem bodům blízko. Hradci Králové se sice v závěru utkání podařilo srovnat, ale Olomoučtí ještě před koncem zápasu hráli přesilovku a jen pár vteřin před finální sirénou zazněla za Kacetlem tyč, kterou trefila jedna z olomouckých střel. „Dali jsme tyčku, ale mohlo to být třeba i 5:2 a už by se dohrávalo. Jenže nám to tam nepadlo. A pak jsme dostali gól, který se dal chytit, takže je to škoda,“ realisticky zhodnotil utkání slovenský gólman.

V prodloužení byl aktivnější domácí Mountfield, ale olomoučtí hráči zvládli ubránit nerozhodný stav. Došlo tak na nájezdy. K překvapení všech diváků se však před střídačkou Olomouce začal rozcvičovat Tomáš Vošvrda. Ten se postavil do zápasu naposledy 28. prosince proti Kometě. V nájezdech si však ostudu rozhodně neudělal.

Co však stálo za kuriózní výměnou gólmanů? „Na začátku druhé třetiny jsem se přesouval k tyči a posunula se mi vesta. Střela mi vyrazila dech. Trefilo mě to z boku na žebra. Pak to bylo ještě chvíli v pohodě, ale třetí třetina byla už dost těžká,“ vysvětloval brankář, který svými výkony zatím překvapuje celou extraligu. „Uvažoval jsem, že kdyby se to už nedalo vydržet, tak vystřídám. Během zápasu jsem na to ani moc nemyslel, ale v prodloužení jsem se nějak špatně pohnul,“ vysvětloval Konrád.

Výměna v brankovišti tak nebyla taktika ze strany trenéra, ale důsledek zranění a následná opatrnost. „ Na nájezdy jsem nešel kvůli tomu. Už jsem se nemohl ani hýbat a kdyby mě tam někdo rozhodil, tak bych si to třeba jen zbytečně zhoršil,“ objasňoval Konrád, který nechtěl nadarmo riskovat.

Branislav Konrád je v probíhající sezóně jednou z klíčových opor olomouckého celku a jeho absence může být ve vypjatém závěru základní části kritická. Mají se tedy fanoušci proč strachovat? „Nevím, těžko říct, teď jdu na rentgen a uvidíme ráno. Doufám, že se nejedná o nic vážného a je to jen naražené,“ přál si Konrád. Víc může být jasné už v neděli, kdy na led Olomouce dorazí Mladá Boleslav.