Kratěnův nájezd? Hafnul jsem mu na to, jak štěně na mlsku, říká Vošvrda

David Jahoda, Jakub Vais
P L Z E Ň – Brankář Tomáš Vošvrda se podruhé za sebou postavil do olomoucké klece od první minuty, tentokrát se však z vítězství radovat nemohl. Mora nebyla v Plzni daleko třem bodům, nakonec ale padla po nájezdové loterii, kterou nezvládla potřetí za sebou. Nic to však neměnilo na tom, že Vošvrda opět dokázal svůj tým podržet, vyrovnávací gól Kratěny a prohra v nájezdech ho však mrzely.

Jednobrankové vedení, vidina třech bodů na dosah. Mora však proti Plzni podobně jako před týdnem v Hradci Králové o své těsné vedení přišla, a nakonec brala jen bod po prohře v nájezdech. Posedmé za sebou ale Kohouti dokázali bodovat.

⇒ Brankář Tomáš Vošvrda

„Když se podíváme na průběh celého zápasu, myslím si, že ve hře pět na pět jsme byli lepší. Pak jsme ale soupeře nakopli vyloučeními, do naší branky mohly padnout klidně tři góly. Měli jsme ale velké štěstí, proto jsme to ustáli. Následně jsme vedli, bohužel jsme ale dostali před koncem gól na 2:2,“ ohlížel se za utkáním brankář Mory Tomáš Vošvrda.

Inkriminovaný moment z 58. minuty Vošvrdu hodně mrzel. I když to byla pro něj velice složitá situace, sebekriticky tvrdil, že mohl proti střele kapitána Plzně udělat více. „Zbytečně jsem u toho gólu ztuhl. Čekal jsem střelu, místo toho však přišel pas, který bych zřejmě měl vytečovat někam do bezpečných míst. Bohužel pro nás ale Plzeň srovnala,“ smutnilo olomoucké číslo 33.

V nájezdové loterii rozhodla až sedmá série, v níž o vítězství Plzně rozhodl útočník Jakub Lev. Díky přesnému zásahu obránce Houdka však měla Mora v nájezdech mečbol, Západočechy ale znovu zachránil kapitán Kratěna. „Je nejhorší, když víte, co dělá. Jezdí to tak x let a stejně to tam dokáže dostat, je neskutečně šikovný. Já jsem mu na to hafnul, jak štěně na mlsku. Měl jsem to chytit, a byli bychom vítězní, ale bohužel. Ale Kratěna je hodně zkušený, dokáže využít každého minipohybu brankáře,“ chválil olomouckého odchovance.

Postupem času v nájezdech přestali hráči takzvaně vymýšlet a volili jednodušší cestu. „Jak se ty nájezdy natahují, kluci přestanou vymýšlet a zkouší to jednoduše, třeba střelou. Tentokrát byli šťastnější domácí,“ hodnotil Vošvrda, který u Hanáků působí již třetí sezónu.

Na otázku, zda je bod z plzeňského ledu pro Kohouty zisk, nebo ztráta odpověděl Tomáš Vošvrda následovně. „Náš předsezónní cíl byl utéct skupině play-out a už si troufám říct, že se nám to povedlo. Jdeme teď do zápasů s čistou hlavou a se snahou urvat vždy alespoň nějaký bod. Když se povede předkolo, bude to super, kdyby přímý postup, bylo by to skvělé. Pořád přemýšlíme tak, aby sezóna dopadla co nejlépe,“ prozradil „Vošvec“.

Závěrem se Tomáš Vošvrda vrátil ke druhému gólu svého týmu. Když Kohouti protlačili puk za brankovou čáru, spustilo to na tribunách plzeňského zimního stadionu pořádnou nevoli domácích fanoušků.

„Kluci, kteří to pískají, to mají těžké. Samozřejmě domácí fanoušci pískali, plzeňským hráčům se to nelíbilo, nám ano. Kdyby se to stalo u nás doma, emoce by byly úplně stejné. Možná to bylo sporné, ale rozhodčí to uznali, takže to asi branka byla,“ nechal se slyšet Vošvrda.