Byl jsem jako trampolína, sypal si popel na hlavu Branislav Konrád

Matěj Langer, Jan Šimek
V Í T K O V I C E – Rychlý gól po začátku utkání a další bleskové branky postupně Moru srážely a snižovaly šanci na výhru. Nepříliš dobrý zápas si vybral i brankář Branislav Konrád, jenž 50 vteřin po začátku druhé periody inkasoval nepříjemný gól. „Tentokrát jsem se trápil celý zápas, takže ani v kabině jsem nic neříkal," přiznal po nevydařeném utkání druhý procentuálně nejúspěšnější gólman ligy.

Nedělní utkání na ledě Vítkovic určitě nedopadlo tak, jak by si snad každý příznivec Mory představoval. Hanáci sice započali aktivně, po chvíli ale přišla první studená sprcha, když se po několika dorážkách prosadil Petr Kolouch. To ale od domácí nebylo vše. Vítkovičtí znovu udeřili hned v první minutě druhé třetiny. Podobný scénář se opakoval i v poslední dvacetiminutovce, když Kohouti inkasovali po třech minutách hry.

⇒ Brankář Branislav Konrád

„Byl to podobný zápas, jaký jsme odehráli minule. Začali jsme dobře, hráli jsme útočně, ale dostali jsme první gól. Potom jsme se z toho nějak vzpamatovali, ale na začátku druhé třetiny padl další blbý gól, který jsem mohl určitě chytit. Je škoda, že nám to tam nijak nepadá, protože hned na začátku třetí třetiny bylo po zápase,“ zhodnotil celkový průběh odpoledního zápasu.

Především druhá inkasovaná branka byla z pohledu Kohoutů velice nešťastná, když střelu Lukáše Kuscery Konrád v protipohybu nelapil do lapačky. „Já jsem vyhlížel zprava, a když vystřelil, tak se mi to možná trochu ztratilo. Měl jsem ale prostě skákat na druhou stranu, na kterou to letělo. Myslel jsem si, že to lapačkou chytím, ale nechytil,“ poznamenal, že druhý obdržený gól byl především jeho vinou.

Celkem letělo na olomouckého brankáře 25 střel, za zády mu skončily čtyři pokusy. Sám Branislav Konrád však přiznává, jak těžko se mu chytaly nepříjemné střely či dorážky. Právě po několika dorážkách se k vyraženému puku dostal Kolouch a dostal jej za bezmocného Konráda.

„Byl jsem jako trampolína, jelikož se ode mě snad všechno odráželo. Ani si nepamatuji, že bych chytil nějakou normální střelu nebo bych přikryl jakoukoliv vážnější šanci. I před tím prvním gólem jsem jejich pokusy třikrát vyrazil, takže kdybych i v té situaci puk podržel, tak ani on nepadne. Neměl jsem svůj den, protože i na dorážky jsem byl pomalý,“ okomentoval svůj individuální výkon muž se dvaačtyřicítkou na drese.

Po porážce na domácím ledě proti Liberci a nynějším prohraném zápase ve Vítkovicích se Hanáci ocitli v situaci, kdy musí o nejlepší šestici podstatně více bojovat. Na olomoucký tým se totiž po 50. kole dotahují Piráti z Chomutova, kteří ztrácí pouhý bod.

„Šestka, nešestka. Máme minimálně předkolo a stále to máme ve svých rukách. Potřebujeme doma vyhrát s Litvínovem a potom se uvidí. Dva zápasy nám to tam nepadalo, tak třeba se to v úterý přetrhne. Tentokrát jsme nehráli tak, jak bychom měli,“ uznal rodák ze slovenské Nitry.

Ani jednou tedy Kohouti na vítkovickém ledě neuspěli, po každé ze dvou případů navíc inkasovali čtyři góly. Na rozdíl od prvního utkání se nyní Olomouckým podařilo vsítit zásluhou Radima Kucharczyka alespoň jednu čestnou branku. „Možná nám to ve Vítkovicích sedí trošku méně, protože je tu širší kluziště. Oni hrají i jiné zápasy doma dobře,“ okomentoval na závěr situaci okolo ostravského prostředí a vítkovickém mužstvu slovenský reprezentant.