FOTO, VIDEO: Áčko Mory první den na ledě, trénovaly všechny posily

David Jahoda, FOTO: Karolina Martinková
O L O M O U C – Už je to opět tady! Olomouckým zimním stadionem zase duní mantinely po odrazech puků, které ze svých čepelí střílí hokejisté Mory. Kouč Zdeněk Venera přivítal v prvním dni na ledové ploše celkem 30 hráčů včetně všech posil, chyběla jen trojice Rašner, Skrbek a Řípa. Do prvního přípravného utkání, v němž se Mora střetne s Jihlavou, zbývá Kohoutům osm dní. Podívejte se na fotky a video z prvního dne na ledě.

Formou dvou skupin se hráči Mory vystřídali na ledové ploše už ráno, první polovina hokejistů se na ledě objevila už po deváté hodině ranní. Kompletní kádr, až na tři výjimky, se ukázal na ledové ploše olomoucké plecharény až v pět hodin odpoledne. S A-týmem byli na ledě i dva obránci z juniorského týmu, a to Vítězslav Beutl a Jan Klvaňa.

„Je to seznamovací trénink s ledem, na nějaké hodnocení je ještě čas. Jsem rád, že jsme kompletní. Tedy až na dva zraněné hráče – Alex Rašner a Jiří Řípa. Netrénoval s námi ani Pavel Skrbek, ten ale začne v pondělí. Ostatní jsou zdravotně v pořádku, což je dobré zjištění,“ nechal se po prvním dni na ledě slyšet hlavní trenér Mory Zdeněk Venera.

K dispozici tak měl celkem 30 hráčů a už jen podle změn, které v létě proběhly, je jasné, kde bude největší boj o místa v sestavě. Na postu brankáře má Olomouc jistotu v Branislavu Konrádovi, z obranných řad ubyl jen Tomáš Valenta, zato v útoku je situace naprosto odlišná.

„Bude pro nás těžké vytvořit čtyři lajny, konkurence v útoku bude veliká. Ale pořád to jsou pro nás příjemnější starosti, než kdyby bylo útočníků málo,“ řekl Venera.

Už zanedlouho čeká Moru první přípravný zápas, ten odehraje v rámci turnaje v Jihlavě. V úvodním duelu bude Olomouci sokem právě domácí Dukla, účastník poslední baráže o extraligu, který i v nadcházející sezóně bude bažit po proniknutí do elitní soutěže.

„Myslím si, že deset přípravných zápasů je tak akorát, soupeři jsou také kvalitní. Náš největší úkol, který nás během těch duelů čeká, je najít ideální složení útoků. Změny v ofenzivě jsou hodně velké, taky se budeme snažit získat nějaké herní návyky. Výsledky budou až na druhém místě,“ doplnil Venera.

Na kompletní videorozhovor s trenérem Zdeňkem Venerou se můžete těšit v úterý 26. července!

Kdo všechno trénoval:

Brankáři:
Konrád, Falter, Urbisch.

Obránci:
Houdek, Jaroměřský, Ondrušek, Staněk, Škůrek, Vyrůbalík, Beutl (JUN), Klvaňa (JUN).

Útočníci:
Burian, Danišovský, Eberle, Fořt, Herman, Holec, Jergl, Knotek, Lander, Laš, Matai, Mikúš, Ostřížek, Ostřanský, Protasenja, Rác, Skladaný, Strapáč, Zeman.