Kohouti budou znovu prodávat punče! Výtěžek půjde na podporu Handicap sport clubu

Zuzana Spurná
O L O M O U C – Za necelé dva měsíce začínají vánoční svátky, na které se už připravuje i Olomouc. Stejně jako v předchozích i letos se Olomoučané mohou těšit na Vánoční trhy, jejichž neodmyslitelnou součástí jsou stánky s punčem. V jednom takovém, a to ve stánku Dobrého místa pro život, se znovu objeví v roli prodejců i olomoučtí hokejisté. Ve středu 23. listopadu se můžete těšit na více než dvacítku hráčů, kteří vás rádi obslouží.

Olomoučtí hráči dávají pravidelně najevo, že jsou si vědomi, co je v životě důležité. HC Olomouc během roku podporuje několik charitativních akcí nebo akcí pro rodiny, jako je každoroční Koloběžkiáda ve spolupráci s Dobrým místem pro život, dětské nebo rodinné dny, před vánočními svátky se podílí na předávání dárků nemocným dětem ve Fakultní nemocnici a s jejím transfuzním oddělením spolupracuje na propagaci získávání dárců krve.

Během listopadu a prosince čeká Kohouty ještě několik takových akcí, tou nejznámější je však zřejmě prodej punčů ve stánku Dobrého místa pro život během Vánočních trhů v Olomouci. Hanáci si roli prodejců vyzkoušeli v minulosti už třikrát, a to v letech 2011, 2012 a naposled loni, kdy výtěžek z prodeje putoval na konto Tyflocentra Olomouc podporující nevidomé.

V letošním roce budou olomoučtí hokejisté podporovat jiné sportovce, a to ve středu 23. listopadu od 16 do 22 hodin. Konkrétně půjde o Handicap sport club, jemuž na účet poputuje výtěžek z prodeje punčů. Sportovci, které Handicap sport club sdružuje hráče, kteří se věnují boccie, paralympijskému sportu pro vozíčkáře. V minulém roce vybrali hokejisté přes 33 tisíc korun, letos chtějí vybranou částku ještě navýšit.

Kdo a kdy bude prodávat?

16:00 – 17:00 – Petr Strapáč, Martin Falter, Jakub Galvas

17:00 – 18:00 – Jiří Řípa, Jiří Ondrušek, Vilém Burian

18:00 – 19:00 – Jan Knotek, Jan Jaroměřský, Jakub Matai, Tomáš Houdek

19:00 – 20:00 – Robin Staněk, Roman Rác, David Škůrek, David Ostřížek

20:00 – 21:00 – František Skladaný, Tomáš Mikúš, Juraj Mikúš, Jan Eberle

21:00 – 22:00 – Jakub Herman, Alex Rašner, Tomáš Fořt

Berte prosím na vědomí, že se uspořádání skupinek hráčů může změnit.