O nuly nejde, hlavní je výhra, usmíval se Branislav Konrád

Zuzana Spurná, Martin Stříbrný
O L O M O U C – Tři góly, tři body, třetí výhra v řadě. Taková je bilance Kohoutů po utkání s litvínovskou Vervou. Kohouti nejen, že získali na ledě silného Litvínova cenné tři body, ale díky precizní obraně a dobře chytajícímu Branislavu Konrádovi neinkasovali ani jednou. Olomoucký brankář si však ani tak čisté konto nepřipíše, už v úvodu utkání totiž musel kvůli menší technické závadě na pár sekund ze zápasu odstoupit.

Kohouti i do třetice odehráli velmi dobrý zápas a na ledě Litvínova vybojovali za výhru 3:0 tři body. Šňůru vítězství tak natáhli na tři utkání. Duel s Vervou se ale neobešel bez jedné zvláštnosti. Branislav Konrád, který do utkání nastoupil od prvních minut, musel v sedmé minutě střídat. Důvodem však nebyl špatný výkon nebo zranění, ale technická závada na výstroji.

⇒ Brankář Branislav Konrád

„Roztrhla se mi šňůrka na betonu, a s tím se bohužel chytat nedá. Chvilku to trvá, než se to opraví, naštěstí jsme to ale zvládli celkem rychle. Věděl jsem, že je nějaká divná, ale myslel jsem, že vydrží ještě tak měsíc. Nevím, jestli se to o něco rozedřelo. Ale to nevadí, vyhráli jsme, to je hlavní a o nuly nejde,“ usmíval se Branislav Konrád.

Přestože Olomoučtí ani jednou neinkasovali, brankář Kohoutů si tak další nulu nepřipíše. Na třicet dva sekund totiž musel mezi tři tyče pustit Martina Faltera. Nemrzí Konráda ztráta čistého konta? „Ve třetí třetině mě to napadlo, asi deset minut před koncem. Že je jedno, jestli dostaneme gól nebo ne, tak jako tak z toho nula nebude,“ smál se. „Vůbec mě to ale nemrzí. Máme body, které jsou pro nás důležité a z Litvínova dvojnásobně. Konečně se nám podařilo vyhrát tři zápasy za sebou, a to je super. Pokusíme se v tom pokračovat co nejdéle,“ slíbil olomoucký brankář.

Brankáři se v Litvínově rozhodně nenudí a jinak tomu nebylo ani tentokrát. A to i přes to, že Litvínov poměrně hodně kombinoval. Branislav Konrád se však musel ohánět, Verva vyzkoušela jeho pozornost 29 střelami. „Myslím, že toho bylo celkem dost. Byl jsem docela v tempu, což je důležité, protože tu byla dost velká zima a čeká nás velká zima i u nás v Olomouci. Letos si ji užijeme. V zápase to tolik poznat není, ale když se na tréninku člověk zpotí, a pak třeba pět minut stojí, zamrznou mu nohy. Ale jak říkal jeden můj bývalý trenér, ve špatných podmínkách vyrůstají dobří hokejisté,“ připomněl známé moudro hráč s číslem 42 na zádech.

V posledních třech zápasech mohou být Kohouti se svými výkony opravdu spokojení. Doma porazili Vítkovice 5:0, na horkém brněnském ledě si vyšlápli i na Kometu a přidali i výhru proti Vervě. V posledních třech kolech navíc inkasovali jedinou branku a sami nastříleli jedenáct gólů. „Hráli jsme dobře. Doma jsme s Vítkovicemi ubojovali tři body, v Brně jsme odehráli bruslařsky výborný zápas, v Litvínově také a k tomu se k nám možná konečně naklonilo i štěstí. Napadaly nám tam nějaké góly, což bylo důležité, protože na jeden gól bychom to neuhráli. Dvou nebo třígólový náskok už se líp brání,“ přiznal Konrád.