FOTO: Na zimním stadionu už září nová časomíra

oku
O L O M O U C - Nová diodová světelná tabulce Nisasport Elektronik s opakovačem už září na olomouckém zimním stadionu. Specializovaná firma ji během středy nainstalovala na původní místa po starých tabulích, takže čtvrteční generálka proti Třebíči nečeká jen na hokejisty prvoligového áčka, ale i na novou časomíru.

Nová tabulce je o něco menší, užší, čísla na ní nejsou tak roztahaná jako na staré. Velikost jednotlivých znaků je přitom větší, nežli na původních časomírách.

Novinkou potom je, že časomíra může zobrazit číslo vyloučeného hráče. Čas hry se navíc bude dle nových pravidel odečítat od 20:00 do 0:00. Lehce to tak zkomplikuje práci například komentátorům on-line přenosů, časem si ale jistě všichni zvyknou.

Místo žárovek budou zářit diody, které mají daleko lepší svítivost. Nově také nehrozí problémy s nefunkčními či prasklými žárovičkami. Stadionem bude také znít na konci třetin nová siréna a obnovy se dočkaly i červené světlo brankového rozhodčího a zelené světlo, které za brankami svítí v přerušené hře.