Report ze zápasu JIH vs. OLO (0:2)

HC Dukla Jihlava

logo

0:2

(0:0, 0:2, 0:0)

logo

HC Olomouc

Milovníci statistik potvrdí, že hubená výhra Olomouce se dala očekávat. Kohouti venku od 8. kola totiž pravidelně střídají vítězství a porážku. Po středeční prohře ve Znojmě, tak měla v sobotu následovat výhra na zimním stadionu v Jihlavě. A co se mělo stát, stalo se.

Dukla nastoupila do zápasu se značně zeštíhlenou sestavou, v níž nejcitelněji chyběli zranění Pavel Staněk s Jelínkem. Do útoku se dokonce v určitých fázích zápasu musel postavit obránce Jan Zelený. Sestavu ale lepila i Olomouc, které chybělo několik zraněných hráčů, po delší době se však v jejím dresu objevil bek Alexandr Lhotský.

V neuvěřitelné zimě hráčům obou celků trvalo, než se dostali do správné provozní teploty. Jako první si šanci vypracovali domácí a hned z toho byla branka. Protasenja uplatnil důraz v brankovišti a napodruhé překonal ležícího Žigárdyho. Naneštěstí pro Jihlavské byla hra v tu dobu již přerušena, protože sudí Lacina ztratil přehled o tom, kde je puk.

Do druhé části nastoupili Olomoučtí hokejisté velmi aktivně a odměnou jim byla první branka. Petr Polodna překonal nahozením Řehoře, který měl zakrytý výhled. Svým druhým zásahem v sezoně dostal svůj tým do vedení 1:0. Ve 28. minutě chybělo Jihlavským krapet štěstí. Oldřich Bakus zakončoval mezi Žigárdyho betony a kotouč se zastavil na brankové čáře. Dojíždějícímu Hodkovi chyběl krok, aby puk zasunul tam, kam se sluší a patří.

Nedali, dostali. Jihlavští hokejisté o pět minut později inkasovali další branku. Svižný pas Brančíka zpoza brány zužitkoval mezi kruhy stojící Petr Polodna a Mora vedla o dva. Třetí branku mohli přidat hosté při následné přesilovce pěti proti třem. Proti však byli dva nejzkušenější zadáci Dukly, Malena a Ficenc, které trenér Vlk nechal na ledě po celé oslabení.

Do třetí třetiny nastoupili Olomoučtí s jasným cílem. Tím byla poctivá obrana středního pásma. Domácí, podporováni téměř dvěma tisícovkami diváků, se nemohli proti kvalitně bránícímu soupeři prosadit. Tlak rostl, ale byl platonický. Hanáci už si vítězství 2:0 bez potíží pohlídali a těžký týden zakončili cenným vítězstvím nad svým bývalým koučem Vlkem.

FOTO: Zdeněk Polák

OHLASY

Petr Vlk (HC Dukla Jihlava): Soupeř byl důraznější ve všech činnostech a šikovnější zejména při situacích, kdy se lámal chleba. Dobře hrál střední pásmo a co nejrychleji se vždy snažil dostat puk ze svého obranného pásma. V této fázi sezony nedáváme góly a kvůli tomu jsme dnes i prohráli.