Report ze zápasu BEN vs. OLO (5:3)

HC Benátky nad Jizerou

logo

5:3

(4:0, 0:2, 1:1)

logo

HC Olomouc

Olomouc postrádala ve své sestavě potrestaného Bartoně, chyběli i Kucsera s Walkerem, které nahradili Horák, Haas a Vodný. Naopak Benátkám poprvé chyběl kvůli startu extraligového play-off gólman Vošvrda.

Zatímco v předchozích duelech série začaly zápasy oboustranně opatrně, v tom šestém začala Olomouc velmi špatně. Inkasovala totiž čtyři rychlé branky. V páté minutě se nejprve střelou zblízka trefil Jaroslav Vlach, pár vteřin na to ujel Josef Skořepa a Středočeši vedli 2:0.

Trenéři Fiala s Tomajkem reagovali oddechovým časem, ale Hanákům to nepomohlo, neboť v desáté minutě inkasovali potřetí z hole Tomáše Klimta. To už bylo hodně i na Kašíka, který přepustil místo Žigárdymu A aby toho nebylo málo, prosadil se ještě ve vlastním oslabení při hrubce v rozehrávce Daniel Skalický.

Viditelně otřesená Mora ovšem zbraně nesložila, naopak se snažila dál. A ovoce to přineslo v pětadvacáté minutě. Po faulu Jaroměřského na Haluzu odpískal sudí trestné střílení a sám postižený Petr Haluza ho proměnil.

Za minutu a půl si domácí vsítili vlastní branku po velkém závaru před vlastní svatyní. Jako poslední se kotouče dotkl Jiří Řípa. Ke střídání brankářů se odhodlal i trenér Benátek, Stejskala nahradil Blažíčkem. Rázem tak bylo o co hrát, obě mužstva si tvořila šance, mírně aktivnější ale byli hokejisté od Jizery.

V poslední dvacetiminutovce vrhli Olomoučtí všechny síly do útoku, ale dlouho se nemohli prosadit. Až sedm minut před sirénou ujel domácí defenzivě Radim Kucharczyk a bekhendovým blafákem vstřelil kontaktní gól.

Mora následně svého soupeře jednoznačně přehrávala a tvořila si jednu šanci za druhou. Jenomže ne a ne vyrovnat. Čas utíkal jako Usian Bolt.

Místo vyrovnání však přišla studená sprcha. Do otevřené obrany ujel Josef Skořepa a v samostatném úniku se nemýlil.

Kohouti tak promarnili i druhý mečbol, o postupujícím do semifinále se rozhodne v sobotu v sedmém zápase na olomouckém ledě (17:00).

Videosestřih

OHLASY

Milan Černý (HC Benátky nad Jizerou): Zápas měl administrativní předehru, kdy za nás nemohl nastoupit Ondra Vitásek. Myslím si, že naše mužstvo to cítilo jako křivdu a určitě to byl moment, který ho nakopl. To jsou dny, kdy přes mužstvo vlak nejede. Samozřejmě to hráči bezvadně vyjádřili brankami v první třetině. Možná naší nezkušeností nebo uspokojením jsme Olomouc ve druhé třetině pustili zpět do hry. V závěru se projevil morál našich kluků, ještě jsme dokázali vstřelit gól. Zápas jsme zvládli. Je to den, kdy je člověk rád, že může s takovými hráči spolupracovat. Play-off je svátek. Máme nějaké šrámy, někdo hraje se sebezapřením, to je potřeba ocenit. Klobouk dolů před kluky.