Report ze zápasu OLO vs. BEN (5:3)

HC Olomouc

logo

5:3

(3:0, 1:1, 1:2)

logo

HC Benátky nad Jizerou

Hanáci vstoupili do sedmého rozhodujícího klání ve velkém stylu. Do soupeře se zakousli hned od úvodních minut a už po 238 vteřinách skórovali. Po zmatku v brankovišti dorazil puk do odkryté benátecké svatyně Lukáš Kucsera.

Uběhlo pět minut a aktivní Olomouc vedla o dva. Alexandr Lhotský dobruslil vlastní vyraženou střelu a doklepnutím za dezorientovaného Vošvrdu si připsal svůj vůbec první gól v sezóně.

Mora, hnána dopředu nadšenými diváky, byla na koni. A to se do přestávky dočkala ještě třetí trefy, když gólmana Středočechů propálil z pravého křídla Jakub Šlahař. Tři nula, jaký to rozdíl oproti zpackané první periodě z předchozího utkání.

Hokejisté od Jizery však duel nezabalili a dál se snažili, i když Olomoučtí byli jasně lepší. Přesto se Benátky dočkaly snížení. Lukáš Vařecha vypálil z dálky a Žigárdymu nešťastně propadl kotouč za brankovou čáru.

Jenomže svěřenci Petra Fialy a Jana Tomajka pracovali dál jako ten nejpečlivěji promazaný stroj a ještě před druhou sirénou odskočili znovu na tříbrankový náskok. Dopita na sebe natáhl dva hráče soupeře a přihrál mezi kruhy úplně volnému Pavlu Selingrovi. Ten se neunáhlil, vykoupal Vošvrdu a zasunul do prázdné.

Ve třetí části si už Mora své vedení především hlídala, ale měla namále. V pětačtyřicáté minutě sice zvýšil už na 5:1 Jiří Řípa přesnou střelou z úhlu pod břevno, navíc v přesilové hře. Hosté ale odpověděli stejnou mincí, tedy také v početní výhodě. Zblízka dorážel Tomáš Liška.

Chvíli na to ujely Benátky do přečíslení a dokázaly manko stáhnout jen na dvě branky. U zadní tyče dorážel do odkryté svatyně Lukáš Král. Následující minuty tak přinesly velké drama. Kohouti si už ale zkušeně vedení udrželi, i když se v některých momentech museli hodně otáčet.

Olomouc tak po vítězství v sedmém čtvrtfinále postupuje do semifinále play-off, ve kterém vyzve Chomutov. Naopak Benátkám nad Jizerou sezóna končí.

Videosestřih

OHLASY

Jan Tomajko (HC Olomouc): Narozdíl od minulých zápasů nám vyšel úvod. To rozhodlo. Řekl bych, že jsme hráli lépe v defenzivě. Minulý zápas jsme v této činnosti totiž propadli. Dnes to bylo jiné. Ve třetí části Benátky duel zdramatizovaly. Jsme ale rádi, že jsme dvougólové vedení nakonec udrželi. Inkasovalý gól na 4:5, to by bylo potom hodně těžké.