Report ze zápasu CHM vs. OLO (2:3)

Piráti Chomutov

logo

2:3

(1:2, 1:1, 0:0)

logo

HC Olomouc

Přestože Chomutov byl před pátým semifinálovým duelem už jen krůček od finále a mnozí očekávali jeho postup, úvod utkání musel Severočechy poněkud zaskočit. Už po pěti minutách hry se totiž po vyloučení domácího Mrázka trefil dorážkou do prázdné klece Matěj Pekr.

Severočeši však dokázali rychle reagovat a o dvě minuty později srovnali skóre. Tentokrát se v přesilovce prosadil Štěpán Hřebejk, který dorazil kutálející se puk v Kašíkově brankovišti.

Piráti se po vyrovnávající brance oklepali a dále ohrožovali hanáckého gólmana. Ten však kotouč ani po několika vážných gólových šancích za svá záda nepustil. Olomouc tak neproduktivní Piráty potrestala dalším gólem. Po přečíslení se přesnou střelou prosadil Pavel Selingr, čímž poslal Olomouc do šatny s náskokem jednoho gólu.

Ve druhé třetině byli o něco aktivnější hosté, branky však padaly na obou stranách. Domácí gólman Řehoř musel opět lovit touš ze své sítě ve 28. minutě, kdy si Chomutovští před brankou nepohlídali Petra Haluzu, a ten vstřelil už svůj šestý gól v play-off.

Mora dostala domácí díky dvoubrankovému rozdílu do obtížné pozice, Piráti se ovšem dočkali snížení. Pouhou minutu před koncem prostřední části se trefil obránce Severočechů Lukáš Pulpán, který nahodil puk na Kašíkovu svatyni a ten překvapivě doletěl až do sítě. Po dvou třetinách tak Kohouti vedli stále jen nejtěsnějším rozdílem.

Trenéři Pirátů zřejmě provedli v taktice kýžené změny, jelikož hra domácích se v poslední třetině rapidně zlepšila. Kašík měl plné betony práce, aby udržel jednobrankové vedení Kohoutů. Chomutov postupně zvyšoval tlak, ale ani produktivní bilance v přesilových hrách mu branku nepřinesla.

Necelou minutu před koncem se Severočeši rozhodli ke hře v šesti hráčích bez brankáře, Olomouc si ovšem svůj náskok už dokázala pohlídat. Semifinálová série se tedy znovu stěhuje na Hanou za stavu 3:2 na zápasy pro chomutovské Piráty. Páteční klání začíná v 18 hodin v olomoucké plecharéně.

OHLASY

Václav Sýkora (Piráti Chomutov): Dnes se mi zápas hodnotí velmi špatně. Už v úvodu nám chyběl pohyb a důraz. Poté jsme jako první inkasovali. Byl to takový nešťastný gól, kde jsme ztratili puk a soupeř jen střílel do odkryté branky. Vlastně celé dvě třetiny jsme odehráli v takové křeči, ze které jsme se nemohli dlouho vymanit. V prvních dvou třetinách jsme asi urazili nějakého hokejového pána boha. Z naší strany se povedla pouze třetí třetina, ale i přes velké množství příležitostí se nám nepodařilo alespoň srovnat. V play-off se musí hrát každou vteřinu, minutu i střídání na doraz a to, co jsme předvedli dnes, bylo rozhodně málo. Hrát dvacet minut ze šedesáti skutečně nestačí.