Report ze zápasu OLO vs. BER (0:2)

HC Olomouc

logo

0:2

(0:0, 0:0, 0:2)

logo

Medvědi Beroun 1933

Do zápasu vstoupily aktivně oba týmy. Jak domácí, tak hosté se hned po úvodním buly hnali do útoku. Oba celky se také ještě v první polovině první třetiny dočkaly několika přesilovek. Těžší chvíle ovšem zažívali domácí, kteří šli v polovině prvního dějství do tří. Ani z jedné početní výhody ale gól nepadl. Blíž k první brance měli Hanáci, když se ještě v oslabení vydal do samostatného úniku Radim Kucharczyk podporovaný Jaroměřským. První jmenovaný ale nemířil přesně.

Berounští však také nebyli bez šancí, jejich muška ale příliš přesná nebyla, nebo Kohouty podržel Halász. Oba týmy stihly do konce prvního dějství ještě několik vyloučení přidat, obrany i gólmani obou soupeřů drželi svá konta na nulách. Do kabin se tak odcházelo za bezbrankového stavu.

Druhou třetinu odstartovalo několik velkých šancí. Nejdříve se do situace dva na jednoho dostali dva z Medvědů, jejich pokus ale těsně minul olomouckou svatyni. Poté se snažili o změnu skóre Hanáci, Šimboch ale nikomu ze střelců skórovat nedovolil. Velkou šanci hned z úvodu prostředního dějství spálil také olomoucký Pekr. Jeho střela o kousek minula horní tyč berounské branky.

Několik minut před koncem třetiny se domácí první lajně podařilo dostat Beroun pod tlak, kvůli nepřesnostem v přihrávkách se ale nedokázali prosadit. Větší i menší šance Kohoutů likvidoval dobrými zákroky berounský gólman, který tak držel naději na zisk bodů.

Při hře čtyři na čtyři se do několika šancí dostala hned trojice hanáckých hráčů. Kadelova střela od kruhu ale trefila jen tyčku branky hostujícího týmu a ani střela Ostřížka o pár vteřin později v síti neskončila. Do šance se dostal i olomoucký obránce Jaroměřský, jeho kličkování mezi Berounskými ale zastavil ofsajd.

Trápení Hanáků a nepřesnost v zakončení pokračovalo i v poslední třetině. I přesto, že se hned po začátku usadili v obranném pásmu soupeře, dál pálili jednu šanci za druhou. Nejprve netrefili poloodkrytou bránu, o pár chvil později se Kohoutům nepodařilo kotouč ležící v brankovišti dostrkat za gólmana hostů. Hostující obrana nadále prokazovala své kvality.

Ve své aktivitě nepolevoval ani hostující celek a v polovině posledního dějství se dostal do šance ke skórování, zůstalo ale pouze u šance. Necelých deset minut před koncem zápasu se až ke svatyni Berouna dostal zadák Mario Cartelli. Jeho střela z pravého kruhu ale proklouzala brankovištěm.

Pár minut před koncem se skóre zápasu díky dvěma rychlým gólům hostů přeci jen změnilo. Autorem první vstřelené branky Berounských, byl Aleš Půlpán. Ten nepohrdl příležitostí, kterou mu nabídl Stromko, a skóroval do odkryté brány. O pár vteřin později se hosté po střele Zbyňka Hrdela do prázdné branky radovali podruhé.

Olomoucká Mora tak nečekaně prohrála s překvapením úvodních kol základní části Berounem 0:2. Domácí doplatili na nepřesnost střel a velmi dobrou práci hostující obrany. Svou bilanci si Hanáci mohou vylepšit už sobotním zápasem, kdy hrají na ledě jihlavské Dukly.

OHLASY

Jiří Dopita (HC Olomouc) Do utkání jsme nenastoupili úplně tak, jak jsme si představovali. Nemyslím si, že by první třetina byla úplně špatná, ale chybělo nám nasazení a důraz, tak jak tomu bylo další dvě třetiny. Opravdu to byl jen souboj s brankářem, naše střelecká nemohoucnost a nedůraz. Takové zápasy jsou, ale kluci zaslouží pochvalu, až na to, že nedali gól. Šancí bylo na tři zápasy, ne na jeden. Musíme se z toho poučit a jít do dalších zápasů.