Report ze zápasu OLO vs. SUM (2:0)

HC Olomouc

logo

2:0

(0.0, 0:0, 2:0)

logo

Draci Šumperk

To, že debry nemá favorita, se v první části ukázalo jako jasný fakt. Šumperští byli v ofenzívě správně drzí, čímž jen ukázali, že se papírově silnějšího soupeře nebojí. První větší příležitost si však vytvořil domácí Vodný, jeho střela z otočky se ale do branky nevlezla. Velice slibnou šanci měl na druhé straně Plášek, jenž málem využil zaváhání Vošvrdy. S pokusem přehodit olomouckého gólmana ale zkušený forvard Draků neuspěl.

V polovině první části hráli hostující hokejisté přesilovou hru, ve které chybělo jen kousek a Vošvrda mohl tahat kotouč ze své sítě. Kadela však za brankáře Kohoutů na poslední chvíli zaskočil. Hra Mory byla i nadále chaotická, defenzíva se dopouštěla zbytečných chyb.

Otevřít skóre mohl Moskal, Vošvrda se ale v brankovišti překonával. Pár minut před koncem první části zahrozili také Hanáci, Řípově úniku v oslabení a následné střele ke gólu příliš nechybělo. První perioda se ale nakonec obešla bez brankového příspěvku.

Začátek druhé dvacetiminutovky měl naprosto jiný scénář, než ta první. Olomouc měla výborný nástup, což se mohlo promítnout i na světelné tabuli. Dělovka Cartelliho se od mantinelu odrazila k první tyčce na hůl Jergla, ten však napálil puk pouze do tyčky. O dvě minuty zvonila branková konstrukce podruhé, to když v přesilovce domácích v zakončení selhal Rác.

Mora v druhé třetině přebrala iniciativu, v jedné z ojedinělých šancích Šumperka se objevil Žalčík, který dojel volný kotouč. Vošvrda však dokázal sklapnout betony včas. To bylo ale na delší dobu ze strany hostů vše. Gólový půst mohl prolomit nejprve Selingr, a po chvíli ve velké příležitosti Jergl. Štůrala však stejně jako jeho jmenovec na druhé straně držel nulu i po dalších dvaceti minutách.

Na startu třetí třetiny adresoval Selingr do slibné šance puk Divišovi, ten však v prostoru brankoviště nebyl úspěšný. Na druhé straně podél hrazení uháněl kupředu Plášek, který měl po své levé ruce dokonce dva spoluhráče, blížící se nebezpečí ovšem uhasil svkělým obranným zákrokem Cartelli.

Sedm minut před koncem zahráli Kohouti početní výhodu, ve které vykroužil od mantinelu mezi kruhy Rác, tvrdým pokusem mířil jen do Štůralovy masky. I toto oslabení hosté přežili, ba dokonce vyloučený Hulva, který opouštěl trestnou lavici, jen těsně minul horní roh Vošvrdovy klece. Chvíli na to mohl přisoudit tři body Olomouci Selingr, ve stoprocentní šanci ale ztroskotal.

Hanáci však nemuseli dlouho smutnit. Necelé čtyři minuty nabil Michal Vodný sjíždějícímu zadákovi Jiřímu Ondruškovi, který svou razantní střelou pokořil Tomáše Štůralu a postavil olomoucké fanoušky na nohy. Jen o minutu později bylo pro domácí ještě veseleji. Přečíslení dva na jednoho dokázal v branku jistotu proměnit Radim Kucharczyk.

Mora tak dokázala brát tři body i z druhého letošního krajského derby, tentokrát za výhru 2:0.

OHLASY

Petr Fiala (HC Olomouc): Zaprvé musím pochválit atmosféru, která byla parádní samozřejmě i přítomností hostujících diváků. Utkání postupně gradovalo. V první třetině to bylo takové oťukávání, moc šancí nebylo. Ani z jedné strany. Ve druhé části jsme si vytvářeli tlak a myslím, že vyložených příležitostí jsme měli více my. Dvakrát jsme dokonce nastřelili tyč. Za bezgólového stavu jeli hosté snad tři na jednoho našeho beka, sehráli to však špatně. Nám se pak víceméně podařilo rozhodnout prvním gólem, hosté pak už měli na odpověď málo času. S naším výkonem jsem maximálně spokojen, cením si i čistého konta.