Report ze zápasu OLO vs. HBR (1:3)

HC Olomouc

logo

1:3

(1:1, 0:1, 0:1)

logo

BK Havlíčkův Brod

Přestože do utkání vlétli lépe hráči hostujícího celku, právě gólman Havlíčkova Brodu mohl být tím, kdo jako první inkasuje. Po pasu Kindla zakončoval z nebezpečné pozice Selingr, ovšem Kacetl byl na svém místě včas. Tým z Vysočiny prvních deset minut svého soupeře přehrával, nicméně branky se nedočkal ani po šancích Čípa nebo Havla.

Poprvé se skóre měnilo na konci dvanácté minuty v přesilové hře Kohoutů. Hosté nejprve zahodili možnost skórovat v přečíslení dvou na jednoho, o několik desítek vteřin byli potrestáni. Nahození Kindla tečoval těsně před gólmanem soupeře Richard Diviš, brankář hostí neměl šanci zareagovat. Vzápětí mohla Mora odskočit do dvoubrankového vedení, Rác sám před Kacetlem ale neuspěl.

V dalších minutách první části to byli zase hosté, kteří hrozili. Ve velkých příležitostech sice Číp a po něm i Petruška neuspěli, chvíli před první přestávkou se ale už Rebel dočkal. Ránu Havla vyrazil brankář Mory před sebe na hůl Tomáše Kolafy, který usměrnil puk za záda Halásze.

Na začátku druhé části chtěl domácí celek svému soupeři znovu odskočit na rozdíl jedné branky, Jerglova prudká střela si ale našla cestu jen do lapačky Kacetla. Naopak v pětadvacáté minutě vyšel jeden z ojedinělých útoků Havlíčkova Brodu. Švihálek vybídl pasem do jízdy Patrika Petrušku, který se trefil nad lapačku domácího gólmana. Hanáci se snažili o okamžitou nápravu situace, překonat hostující obranu, která se za jednobrankového vedení ještě více zatáhla, se jim však vůbec nedařilo.

Havlíčkobrodští navíc nikam nespěchali a hru i za cenu nevole diváků často zdržovali. I přesto se ale Kohouti dostávali do dobrých palebných pozicí. V jedné z nich byl i Králík, ke kterému se odrazil kotouč od zadního mantinelu. Útočník Mory ale poloodkrytou klec bekhendem netrefil. A když chvíli poté rozezvonil Vodný jen pravou tyč hostující klece, šlo se do kabin za jednobrankového vedení hostů.

Na začátku posledního dějství měla Mora další možnost upravit skóre, Houdkův pokus zlikvidoval Kacetl s velkou porcí štěstí. Vzápětí navíc v obranné třetině chyboval Řípa, čehož dokonale využil Petr Polodna, který tváří v tvář Halászovi poslal puk do horní poloviny branky. V sedmačtyřicáté minutě přišla chvíle hlavního rozhodčího. V nepřehledné situaci se puk po ráně Selingra odrazil dost možná od vnitřní konstrukce branky, ale sudí Trombík nekompromisně rozpažil, a to i přesto, že brankový rozhodčí posoudil situaci jako gólovou.

Havlíčkobrodští si tak stále drželi náskok dvou branek, který mohli domácí alespoň částečně umazat v početních výhodách. Ani při jednom ze dvou vyloučení soupeře se ale Kohouti vytoužené branky nedočkali. Přestože k tomu šance měli, hosté už vedení udrželi. Kohouti tak ani podruhé v sezóně nenašli recept na hokejisty Havlíčkova Brodu, který se právě na svého středečního soupeře bodově dotáhl.

OHLASY

Jiří Dopita (HC Olomouc): Těžko se mi hovoří, protože utkání bylo katastrofální. Už to bylo asi třetí utkání v sezóně, nedá se na to říct nic pozitivního. Měli jsme sice optický tlak ve třetí třetině, ale bylo to tím, že soupeř vedl 3:1 a stáhl se, takže bych tomu nepřikládal význam. Nebyli jsme na to nachystaní, hráli jsme katastrofálně, špatně jsme začali. Za výkon jsme si ani bod nezasloužili. V sezóně jsme hráli několik zápasů, kdy jsme byli lepší a prohráli jsme. Bohužel podobné štěstí zatím nemáme. Pokud hrajeme špatně, tak prohrajeme. Ale to není omluva. Pro kluky je to zaměstnání a měli by se k tomu postavit jinak.