Report ze zápasu LIT vs. OLO (3:1)

HC Verva Litvínov

logo

3:1

(1:0, 1:1, 1:0)

logo

HC Olomouc

Hosté nabuzení uštědřením pátečního debaklu Vítkovicím (9:1) začali s touhou po prvním bodovém importu, ale v úvodu byli pod tlakem. Hübl se snažil dorazit Lukešovu střelu, Šrámek jel zprava sám po Pirošově přihrávce, ale minul. V páté minutě neprošla nahrávka na u tyče číhajícího Hanzla, stále tak svítilo na tabuli bezbrankové skóre.

Majeského první vyloučení Verva ještě nepotrestala, ale krátce po tom přece jen zavěsil Rostislav Martynek. Vyloučení Pavlíka, Majdana a Skrbka změnu skóre nepřinesla, svou třídu dokazoval Pavel Francouz a další kotouč za svá záda už nepropustil ani jeho protějšek Tomáš Vošvrda.

Druhé dějství zastihlo nejprve v dalším nebezpečném nájezdu Šrámka, ale ten neměl v neděli střelecké štěstí, puk skončil opět vedle. Gerhátův trest stavem nepohnul, naopak – Lukeš uvolnil v oslabení Hübla, kterého fauloval Patera a sudí zkřížil ruce, bylo nařízeno trestné střílení. Vošvrda však Hüblovu střelu vyrazil.

Nedáš – dostaneš, Chaloupka se vrátil z trestné lavice a sedm vteřin na to skóroval zblízka Rostislav Marosz. Krátce na to však domácí využili přesilovku, Rostislav Martynek svým druhým gólem vrátil vedení Krušnohorcům. To byl klíčový moment, a jak se později ukázalo, i vítězný gól. Pak se přitvrdilo, avšak bez výraznějšího udílení trestných minut. Deset vteřin před koncem druhé třetiny ještě těsně minul klec protivníka Kubát.

Třetí dějství mělo rozhodnout a všechna čest Hanákům, pokračovali ve zlepšeném výkonu ze druhé třetiny a domácím zle zatápěli. Těm se navíc dál sypala sestava. Ve třetím dějství nahradil v první formaci zraněného Lukeše Kubinčák, v závěru odstoupil i Hanzl.

Hosté tečovanou střelou Jergla trefili ve 43. minutě horní tyč. Velkou možnost ke srovnání měl při Pavlíkově vyloučení i Zuzin, odražený puk vracel do odkryté klece, ale Francouz se skvěle stihl přemístit. Pak zachránil svůj tým od pohromy pohotový Kubinčák. Power-play hráčů v červeném ukončil přesnou ranou Kamil Piroš.

Olomouc nezklamala, naopak, předvedla velmi dobrý výkon založený na rychlém bruslení. O lepší výsledek ji připravil především Pavel Francouz.

OHLASY

Miloslav Hořava (HC Verva Litvínov): Začali jsme velmi dobře, mohli jsme odskočit na více než 1:0, měli jsme dost šancí, při Olomouci stálo štěstí. Druhou třetinu byla hra vyrovnaná. Ve třetí třetině jsme byli místy pod obrovským tlakem a jen díky až zázračným zákrokům brankáře Francouze jsme neinkasovali.