Report ze zápasu OLO vs. SLA (3:2)

HC Olomouc

logo

3:2

(1:1, 2:1, 0:0)

logo

HC Slavia Praha

O úvodní gól utkání se postaral olomoucký obránce David Škůrek, jenž nalezl osamocený kotouč před pravým kruhem a střelou z nápřahu prostřelil brankáře Svobodu pod jeho paží. Využil tak ihned ve třetí minutě zahajovací periody početní výhodu.

V sedmé minutě mohl být náskok olomouckých dvojitý. Jenže Richar Diviš dokázal v další přesilové hře Hanáků trefit pouze pravou tyč branky hostů. I když se tedy domácí obecenstvo zvedalo ze sedaček, muselo se o chvíli později smířit s jednobrankovým náskokem. Jenže nebezpečí Kohoutů neustávalo. To potvrdil ve druhé polovině první třetiny Jakub Matai, který se na modré čáře uvolnil a vyrazil si to přímo ke gólmanovi Sešívaných. Jeho samostatný nájezd však hostující brankář pokryl.

Hosté však neusli na vavřínech a pár minut před koncem úvodní třetiny dali o sobě znát. Domácí obrana nechala volného Davida Šticha, který vzal celou situaci na sebe a z mezikruží propálil masu bránicích hráčů Mory, a to včetně Urbische. Začínalo se tak od začátku za srovnaného stavu po jedné brance na každé straně.

Druhou dvacetiminutovku zahájili Slavisté podstatně sebevědoměji, než tu předešlou. Tomu nasvědčovala jejich výrazná střelecká aktivita, kterou gólem od modré čáry doplnil Ronald Knot.

Na to však o pár minut později Mora odpověděla. Šimon Beták vložil hokejku do nahození od modré v podání svého kolegy, a tečoval tak touš za záda Svobody. Pro Betáka to byla vůbec první branka v extralize!

Další krásnou akci započal Jiří Řípa, který vjel do útočného pásma, zabrzdil a poslal puk na modrou čáru. Následně si sjel před bránu právě včas, aby tečoval dělovku Škůrka. Zasáhl přesně a Svoboda se pouze marně ohlížel.

Zápas dotáhli Hanáci do vítězného konce i za velké pomoci svého branáře Jakuba Urbische, jenž vůbec poprvé v extralize seniorů nastoupil již od začátku zápasu.

OHLASY

Jan Tomajko (HC Olomouc): Vítězství nám posílí sebevědomí, takže z tohoto pohledu je to pro nás dobrý výsledek. Jenže bylo vidět, že jsme tentokrát neměli důraz v koncovce a na tom musíme zapracovat. Já si nemyslím, že se momentálně nehraje, protože my hrajeme o sebevědomí. Jelikož jsme dva měsíce prohrávali, tak je pro nás důležité vyhrát i takový zápas s vědomím, že vyhráváte.