Report ze zápasu OLO vs. PLM (1:4)

HC Olomouc

logo

1:4

(0:2, 1:2, 0:0)

logo

HC Plzeň 1929

V úvodu utkání si obě mužstva zahrála v početní výhodě. Zatímco olomouckým se v přesilové hře nedařilo, největší šanci Indiánů spálil Jakub Lev, který sám před Kůdelou nedokázal zakončit. A tak více než gólových příležitostí jsme viděli hráče odcházející na trestnou lavici.

První branka přišla v jedenácté minutě. V přesilové hře se tvrdou ránou od modré prezentoval Ondřej Košťálek, jehož střelu vyrazil Kůdela jen na hůl Jana Baxy, který zakončoval do prázdné. O čtyři minuty na to se Plzeňští dostali dvoubrankového vedení. Střelou z levého kruhu poslal puk do sítě Petr Mainer. Stav 0:2 svítil na ukazateli skóre i po první třetině.

Na začátku druhé periody to vypadalo, že se domácím podaří snížit nepříznivý stav. David Zachar ale v samostatném nájezdu selhal. A tak se potvrdilo nepsané pravidlo nedáš-dostaneš. Potřetí musel Kůdela lovit puk ze své klece po střele Jakuba Faschingbauera.

Kohouti se přeci jen dočkali v osmadvacáté minutě. Střelu Vaňka tečoval pod horní tyčku Patrik Machala. Domácí mohli přidat i další branky. V polovině utkání dostali Hanáci možnost dvojnásobné přesilovky, ale tu nevyužili. V obrovské šanci se poté objevil Jakub Lehečka, ale tváří v tvář Mazancovi netrefil.

Na konci třetiny tak přišel trest. Z ničeho nic do samostatného nájezdu unikl Jakub Faschingbauer, který se bekhendovým blafákem nemýlil.

V poslední části měli domácí snahu zvrátit výsledek ve svůj prospěch, ale obrana Západočechů pracovala na výbornou. Největší šanci Kohoutů ve třetí třetině zmařil Dominik Brandýs, který selhal v samostatném úniku. Indiáni se v poslední dvacetiminutovce dostali do jediné obrovské příležitosti. Ve vlastním oslabení našel Jan Baxa před bránou volného Jakuba Lva. Ten ale Kůdelu nepřekonal.

OHLASY

Kamil Přecechtěl (HC Olomouc): Na naše poměry jsme odehráli utkání velice slušně. Bohužel jsme se nevyvarovali hrubých chyb, které Plzeň okamžitě trestala. Ale největší problém bylo vstřelit branku. Měli jsme poměrně dost šancí. Minimálně tři samostatné nájezdy a mnoho přesilovek jsme neproměnili.