Report ze zápasu OLO vs. PCE (2:1)

HC Olomouc

logo

2:1

(0:0, 1:0, 1:1)

logo

HC Dynamo Pardubice

Pardubice přijely do Olomouce napravit si reputaci po prohraném zápase s Vítkovicemi, po kterém vedení klubu přikročilo k tvrdým trestům. Celý tým dostal souhrnnou pokutu ve výši tři sta tisíc korun, jejíž část bude dána fanklubu Dynama k úhradě nákladů spojených s výjezdy fanoušků. To Hanáci páteční kolo vynechali – jejich zápas se Zlínem byl odložen kvůli poruše chladícího zařízení na tamějším stadionu.

Oba celky začaly utkání aktivně. Hra se přelévala z jedné strany na druhou, ani jeden tým ovšem nevymyslel nic, s čím by měli brankáři větší starosti. První vážnější šanci měl domácí útočník Miroslav Holec, který v páté minutě dostal na modré přihrávku a prokličkoval až před pardubického maskovaného muže Brandona Maxwella. Pardubický gólman byl ale pozorný. Vzápětí byl za hákování vyloučen Jiří Řípa. Kapitán Dynama Petr Čáslava v přesilové hře vyslal od modré několik tvrdých střel na hanáckého gólmana, ten však puk za svá záda nepustil.

Ve čtrnácté minutě dostali výhodu početní převahy také domácí, když rozhodčí na trestnou lavici poslali Tomáše Bokroše, jež se provinil hrou vysokou holí. Ani Kohouti ale přesilovku nezužitkovali a Maxwella nepřekonali. Další příležitost vstřelit gól měli Hanáci na konci úvodního dějství, zůstalo však pouze u šance. Do šaten se tedy šlo za nerozhodného stavu 0:0.

Prostřední dvacetiminutovka byla opět aktivní z obou stran. Obrovskou šanci poslat Olomouc do vedení měl v šestadvacáté minutě Aleš Jergl, jeho střelu z mezikruží ale Brandon Maxwell vyrazil. Vzápětí byl na dvě minuty vyloučen Radim Kucharczyk a Východočeši se nastěhovali před Konrádovu bránu. Postřeh slovenského gólmana otestoval například Radoslav Tybor, jeho střelu ovšem Konrád vyrazil ramenem.

Ve třicáté minutě se už ale skóre utkání měnilo – Hanáky poslal do vedení Jan Eberle, který si tak připsal svůj druhý gól v letošním ročníku extraligy. Domácí branka nakopla a hnáni svými fanoušky dostali Pardubice pod tlak. Navýšit vedení se pokusil třeba v sedmatřicáté minutě Adam Zeman, východočeský maskovaný muž ovšem jeho střelu ukryl do lapačky. Do konce třetiny už gól nepadl, a tak se do závěrečné části vstupovalo za stavu 1:0 pro Hanáky.

V závěrečné periodě se o vzrušení postaral Branislav Konrád. V šestačtyřicáté minutě zajel za vlastní svatyni, odkud chtěl přihrát puk jednomu ze svých spoluhráčů. Nevšiml si však přijíždějícího hráče Východočechů, který ho o touš málem obral a vstřelil gól.

V padesáté třetí minutě převzal puk u pravé tyčky Dynama Tomáš Mikúš a zkusil překonat Maxwella. Brankář Východočechů si však s jeho zakončením poradil. Na dorážku Miroslava Holce byl už ale krátký, a Kohouti se tak dostali do dvoubrankového vedení. Pardubicím se však vzápětí podařilo díky brance Jana Koláře snížit. Východočeši poté pokračovali v odstřelování Branislava Konráda, domácí si ale vítězství už vzít nenechali, a získali tak již pátou výhru v řadě.

OHLASY

Jan Tomajko (HC Olomouc): Začali jsme vlažněji, začátek zápasu nebyl podle našich představ. Ve druhé polovině úvodní třetiny jsme se do toho dostali a ve druhé dvacetiminutovce jsme měli mnoho šancí, ale využili jsme jen jednu. Utkání bylo stále výsledkově otevřené. Ve třetím dějství jsme znervózněli, ale naštěstí se nám podařilo vstřelit druhou branku. Konec zápasu jsme kontrolovali, kromě gólu Pardubic. Jsme rádi za tři body, ale sezóna je dlouhá, takže jsme pořád nohama na zemi.