Report ze zápasu OLO vs. KVA (4:3)

HC Olomouc

logo

4:3sn

(0:2, 1:0, 2:1 - 0:0 - 1:0)

logo

HC Energie Karlovy Vary

Domácí na začátku utkání nevyužili přečíslení tři na jednoho a tak pro ně přišel trest. Martin Rohan našel před Kůdelovou svatyní Dominika Vaňka, který svojí tečí poslal Západočechy do vedení. Poté byl viděn hlavně bojovný hokej bez výraznějších šancí. Ten utnula až závěrečná minuta prvního dějství, kdy Kohouti opět nevyužili přečíslení a z protiútoku kapitulovali z hokejky Aleše Půlpána.

Do druhé části nastoupili Hanáci jako vyměnění a jejich zvýšená aktivita sklízela ovoce. Mezi kruhy volný Patrik Machala zužitkoval přihrávku Ondřeje Heži a rychlou střelou snížil na rozdíl jediné branky. Mora se pak hnala za vyrovnáním, jenže hostující obrana je už nepouštěla do výraznějších akcí. Výjimkou byla šance Romana Ráce, který se objevil sám před Hruškou. Svůj bekhendový blafák však zakončil mimo tři tyče.

Kohouti tak vstupovali do třetí třetiny s vidinou srovnání skóre, ale dočkali se dokonce obratu, když zaúřadoval Ondřej Heža. Nejdříve v 53. minutě doklepl střelu Patrika Machaly za bezmocného karlovarského strážce svatyně. O čtyři minuty později pak spolu s Markem Sedlářem využil přečíslení dva na jednoho a poslal Moru do vedení.

Hanáci ale tři body nakonec nezískali, poněvadž minutu před koncem vyrovnal Miroslav Hudák, který tak poslal utkání do prodloužení a na nájezdy. V těch se jako jediný trefil Radim Haas a rozhodl tak o vítězství svého týmu.

OHLASY

Kamil Přecechtěl (HC Olomouc): Oproti utkání s Plzní se mužstvo po špatné první třetině zvedlo a dokázalo nepříznivý stav otočit. Bohužel hrubou chybou v poslední minutě jsme přišli o tři body, ale já jsem stejně vděčný za ty dva. Myslím, že to mužstvu pomůže a získá větší sebedůvěru.