Report ze zápasu OLO vs. JIH (2:1)

HC Olomouc

logo

2:1

(0:0, 1:1, 1:0)

logo

HC Dukla Jihlava

Lepší vstup do zápasu zaznamenali hosté. V první příležitosti se ocitl Filip Matějka, který sice ležícího gólmana dokázal přehodit, avšak kotouč branku minul. Další šanci Dukly si připravil Anatolij Protasenja. Jeho střela z levého kruhu si našla cestu jen do lapačky Kůdely.

Domácí se první šance dočkali v polovině třetiny. V přesilové hře měl dostatek prostoru před Jírou Marek Sedlář, ale jihlavského gólmana nepřekonal. Ve čtrnácté minutě se do zakončení dostal aktivní Protasenja, ale ani tentokrát na domácího gólmana nevyzrál. V samém závěru třetiny se v samostatného nájezdu objevil David Zachar, kterého ale v zakončení zastavila siréna.

Druhá perioda začala lépe pro Duklu. Ve třiadvacáté minutě si zpoza branky vybruslil před Kůdelu Anatolij Protasenja a teploměrem poslal puk do sítě. Čtyři minuty na to získali Hanáci trestné střílení. Aljaž Ogrizek ale Jíru nepřekonal.

To se povedlo jeho spoluhráči o minutu později. V osmadvacáté minutě našel Radim Haas před brankovištěm volného Marka Sedláře, který střelou do horní části Jírovy klece vyrovnal. Hanáci se mohli dostat i do vedení. Po podobné akci mířil mimo tři tyče Haas.

Druhá třetina se dohrávala ve vysokém tempu. Šance střídala šanci, a oba gólmani tak měli plné ruce práce. Ani na jedné straně se však střelcům nepodařilo muže v maskách překonat.

Začátek třetí třetiny zastihl v lepší formě výběr z Vysočiny, který i díky přesilové hře několikrát otestoval odolnost Kůdely. Obrovskou šanci dostat se do vedení měli i Hanáci. V přečíslení dva na jednoho ale Brandýs gólovou chvilku prováhal.

Změnit skóre se podařilo domácím v sedmačtyřicáté minutě. Tvrdý projektil Lehečky se od jihlavského obránce odrazil přímo na hůl Matěje Málka, který rozvlnil Jírovu síť.

Po vstřelené brance dostalo utkání opět tempo. Gólmani na obou stranách kluziště se nenudili. Do obrovské šance se pět minut před uplynutím šedesáti minut dostal Jakub Pekárek, ale Kůdela jeho pokus s vypětím všech sil zničil. A jelikož se hostům nepodařilo využít ani konečnou power-play, zvítězili Hanáci fotbalovým výsledkem 2:1.

OHLASY

Kamil Přecechtěl (HC Olomouc): Zápas byl velmi vyrovnaný. Na naší straně se určitě zlepšila defenzivní hra. Bohužel na druhé straně jsme impotentní v koncovce. Útok potřebuje strašně moc šancí na vstřelení dvou branek.