Report ze zápasu UNL vs. OLO (2:4)

HC Slovan Ústí nad Labem

logo

2:4

(0:0, 0:1, 2:3)

logo

HC Olomouc

Do utkání vstoupili aktivněji hosté. Už ve druhé minutě si připsal Petrásek zákrok po střele Haase. Po něm to zkoušeli Sedlář s Marečkem, ale druhý jmenovaný se z dorážky neprosadil. Jako první si přesilovku zahráli domácí, ale vůbec neohrozili olomouckou branku.

V sedmé minutě se do dobré pozice dostal Humpolíček, ale mířil mimo olomouckou klec. Z protiútoku dokázali zahrozit i Olomoučtí – Rác se prokličkoval až do útočné třetiny a střelou z kruhu prověřil Petráskovu pozornost.

V desáté minutě si hru v početní výhodě vyzkoušeli i hosté, ale ani oni nedokázali ohrozit Petráskovu branku. Nepovedená přesilovka ale hosty „nakopla.“ Voznica přihrával na teč Málkovi, ten naštěstí pro Lvíčata tečoval mimo.

Poté to zkoušel Ogrizek, ale ústecký brankář si mezírku mezi betony pohlídal. Ale domácí nezůstali pozadu. Vávra v obrovské šanci minul odkrytou olomouckou branku.

I druhé dějství začalo ze strany Olomouckých pěkně zostra. Sedlář se kličkou dostal přes ústeckého obránce, ale v poslední chvíli nezvedl puk, takže mířil jen do Petráskových betonů. Po něm trefil Voznica jen boční konstrukci. Do další šance se dostal Králík, který mohl skórovat do úplně prázdné brány, ale Petrásek se stihl včas přemístit.

V čase 27:37 se diváci dočkali prvního gólu – střelu Dominika Brandýse si ústecký brankář nešťastně srazil lapačkou do brány. Lvíčata se ale nevzdávala. Do dobré pozice se dostal Hříbal, ale s jeho střelou si olomoucký brankář poradil.

Třetí třetina nabídla mnoho gólů. Nejdříve přihrál olomoucký Heža na úplně volného Jakuba Voznicu, který se v zakončení nemýlil. Ústečtí se po tomto gólu dostali do větší ráže a o necelé čtyři minuty později snížili na rozdíl jediné branky. Jakub Pořický dostal přesnou přihrávku od modré a poslal puk mezi nohy olomouckého brankáře.

Ovšem Ústečtí měli i velké šance na vyrovnání, když jim po dlouhém kroužení před soupeřovou brankou zmařil plány až samotný brankář. Tým Olomouce se však nedal unavit.

Deset minut před koncem utkání dostala Olomouc ústecké hráče pod velký tlak. Netrvalo to dlouho a na řadu přišla velká chyba ústecké obrany – jeden z obránců nastřelil puk o mantinel, kde nikdo z Ústeckých nečíhal, toho využil olomoucký Ondřej Mareček, který objel branku a propasíroval puk mezi nohy domácího brankáře.

Ústeckým se dvě minuty před koncem podařilo ještě snížit, když Hříbal z rohu přesně přihrál na volného Jakuba Pojezného. I přesto, že si Lvíčata vyžádala oddechový čas, se vítězného konce však nedočkala. V poslední minutě se totiž do prázdné brány trefil olomoucký Matěj Málek a bylo rozhodnuto.