Report ze zápasu OLO vs. LIT (5:2)

HC Olomouc

logo

5:2

(0:0, 4:2, 1:0)

logo

HC Verva Litvínov

Do utkání vstoupili lépe Severočeši, kteří hned v prvních dvou minutách často zaměstnávali domácího gólmana. Kohouti poprvé zahrozili při nájezdu Ráce, který ale na litvínovskou jedničku v brance nevyzrál.

Oba týmy si v první třetině zkusily hru v početní výhodě. Zatímco hosté se dostali pouze k jedné přesilovce, domácí ke stejnému počtu přidali i dvojnásobné přečíslení. Ani jednou se ale strážci klecí překonat nenechali.

Ve druhé třetině se hrstka diváků na tribunách konečně dočkala toho, co dělá z hokeje jeden z nejpopulárnějších zimních sportů. Po krásných, rychlých kombinacích padlo hned šest branek. Tu první vsítil s přispěním brusle domácího hráče litvínovský Petr Kabeláč.

První branka zápasu ale jako by vyhecovala spíše domácí hokejisty. Těm se v rozmezí šesti minut podařilo překonat obranu Severočechů hned čtyřikrát. Nejprve srovnal stav utkání po bekhendovém blafáku Aljaž Ogrizek, aby chvíli na to Ondřej Mareček mohl brankou á la Tomáš Plekanec rozvlnit síť litvínovské klece podruhé.

Hanákům stouplo sebevědomí a na soupeře si čím dál více dovolovali. Ve třicáté minutě se sám před Nechvátalem zjevil Ondřej Mareček a druhou brankou v krátkém časovém rozmezí poslal domácí do tříbrankového vedení.

Aby toho nebylo pro Severočechy málo, postaral se o čtvrtý zásah domácích Roman Rác, který ujel obraně soupeřů a tváří v tvář Nechvátalovi přesně zakončil. Benzina na „olomoucké tóčo“ zareagovala v šestatřicáté minutě, kdy se z bezprostřední blízkosti prosadil Pavel Smolka.

Ve třetí části měli hosté snahu se ještě poprat o výsledek. Pokud ale tým nevyužije ty největší šance, jakými jsou přečíslení dva na jednoho či samostatný nájezd, nezaslouží si bodovat. Na druhé straně Kohouti přidali v jednapadesáté minutě pátou a zároveň poslední branku utkání, o níž se postaral Oldřich Heža.

OHLASY

Kamil Přecechtěl (HC Olomouc): Dnes to bylo velice kvalitní uktání, na to že to byla extraliga juniorů. Zápas byl rychlý, byl tam důraz, padlo hodně branek. My jsme tuhle zkoušku obstáli, za což jsem strašně rád. Mužstvo se psychicky zvedlo a momentálně podává nejlepší výkony.