Report ze zápasu OLO vs. CHM (4:2)

HC Olomouc

logo

4:2

(0:0, 4:0, 0:2)

logo

Piráti Chomutov

V první třetině nemohli být diváci v Olomouci moc spokojeni. Obě mužstva se prezentovala nepřesnými přihrávky, což vůbec neprospívalo kombinační hře. Ani na šance nebyla první dvacetiminutovka extrémně bohatá. Tu největší spálil chomutovský Karol Csanyi, který přihrávku zpoza branky poslal několik centimetrů vedle pravé tyče.

Domácí poprvé zahrozili až v závěru třetiny, kdy se v přesilové hře několikrát pokoušeli o střelbu od modré. Ani jednou však kotouč Příhodovu klec neohrozil.

Druhá třetina začala lépe pro domácí tým. Ve třiadvacáté minutě se gólově prosadil Jakub Voznica, čímž olomoucký útočník načal své skvělé vystoupení. O tři minuty na to, si tentýž hráč pohrál s obranou hostí a s přehledem zasunul kotouč za záda Přihody podruhé.

Třetí branku v rozmezí pěti minut přidal Jiří Jergl, který využil přesilovou hru. Severočeši mohli odpovědět ve čtyřiatřicáté minutě, kdy se sám na Kůdelu řítil František Máca, ale na domácího gólmana nevyzrál.

V 38. minutě se skóre měnilo počtvrté. A opět na straně Kohoutů. Střelu z mezikruží poslal do sítě Jakub Voznica, který si tak už před druhou přestávkou připsal hattrick. Hosté mohli záhy snížit, ale Kůdela opět zastavil soupeřův nájezd. Tentokrát neuspěl Roman Chlouba

Poslední část začala lépe Olomouc, ale Radim Haas v obrovské šanci netrefil kotouč před prázdnou klecí. Ke slovu se tak dostali Severočeši. Karol Korima dokázal po několika nepřesných pokusech prostřelit Kůdelu.

Chomutovští vrhli všechnu sílu do útoku. Obrovskou šanci spálil Roman Chlouba, který se proháčkoval až před domácího gólmana, ale v poslední chvíli přestřelil. O minutu později mohl definitivně rozhodnout Jakub Lehečka, ale nastřelil jen levou tyč.

Naději vykřesal pro hostující tým necelé tři minuty před koncem Richard Pinka, který v přesilové hře dorazil kotouč za bezmocného Kůdelu. Víc toho ale Severočeši už stihnout nedokázali a z Hané tak odjeli s prázdnou.

OHLASY

Kamil Přecechtěl (HC Olomouc): Dnešní výkon nebyl tak dobrý jako včera. Nicméně pro nás jsou důležité body a ty jsme získali všechny tři. Kluci podali prvních čtyřicet minut solidní výkon, hráli disciplinovaně. Bohužel po vedení 4:0 jsme se dopustili několika hrubých chyb a Chomutovu se podařilo zápas trochu zkorigovat.