Report ze zápasu OLO vs. KOM (5:4)

HC Olomouc

logo

5:4sn

(2:3, 2:0, 0:1)

logo

HC Kometa Brno

V docela bláznivém utkání šla po necelé minutě hry Olomouc do vedení. Hosté hráli oslabení, a přestože se Mora nemohla dostat do útočného pásma, stačilo lehké nahození Ondřeje Pozděny, které po divném odrazu od ledu skončilo až za zády Baruse.

Za chvíli však bylo srovnáno, to když se po vyhraném vhazování trefil Jan Svatý. Oba týmy potom pokračovaly ve své aktivní hře, která přinesla ještě další tři branky.

Tu první vstřelili domácí, jmenovitě Lukáš Králík, jenž sám před gólmanem Komety nezaváhal. Hosté ale dokázali dvěma přesnými zásahy otočit stav utkání. Zásluhu na tom měly i brněnské početní výhody. Nejdříve ve 13. minutě potrestal Ondřej Stehlík nedovolené bránění Málka. O pár minut později sice Kometa nevyužila další přesilovou hru, z následného tlaku však vytěžila maximum. Hosté tak dlouho kroužili kolem hanácké branky jak draví supi, až se nakonec prosadil Jan Křivohlávek.

Druhá třetina začala přesně jak ta první. Vyloučení Dufka, které pokračovalo ještě z prvního dějství, využil Jakub Lehečka. Ten se nejlépe zorientoval ve velkém chumlu před hostující svatyní a dotlačil puk za brněnského brankáře. To už bylo na trenéra Komety příliš a nechal vystřídat Baruse za Strmeně.

Ten kapituloval těsně před koncem prostřední části, kdy při přečíslení dva na jednoho přihrál Mareček volnému Marku Sedlářovi, který kličkou do bekhendu zasunul puk za hostujícího gólmana.

Kohouti si ale své vedení do konce nepohlídali. O jedinou branku třetího dějství se postaral Ondřej Dlapa, jehož nahozený touš od červené vypadl Kůdelovi z lapačky a doklouzal do olomoucké klece. Poté se obě mužstva více soustředila na obrannou fázi, ve které pokračovala i v následném prodloužení.

Vítěze nakonec musely určit nájezdy. Z osmi hráčů jako jediný uspěl Roman Rác, který tak přidělil domácím vítězný bod.

OHLASY

Kamil Přecechtěl (HC Olomouc): Už z přípravných zápasů jsme poznali, že Kometa hraje hokej, který nám moc nesvědčí. Jsou důrazní, tvrdí a rychle napadají. V tomto zápřahu jsme my odehráli již několik zápasů, takže únava je na hráčích vidět. Půl zápasu jsme se hodně trápili, ale potom jsme si na jejich styl navykli, což se pak projevovalo tím, že jsme byli trošičku lepší. Nebýt hrubé chyby Hynka (Kůdely), mohli jsme plně bodovat. Na druhou stranu nás výtečně podržel při nájezdech, čímž vzal svou chybu zpátky. Já jsem každopádně spokojený i za ty dva body.