Report ze zápasu CEB vs. OLO (2:1)

Banes Motor České Budějovice

logo

2:1

(0:1, 1:0, 1:0)

logo

HC Olomouc

V Budvar aréně se hrál pro domácí mužstvo důležitý zápas. Českobudějovičtí junioři nutně potřebují body a Olomouci se daří. To také Olomouc v úvodu zápasu předvedla, kdy domácí přehrávala. Dokonce se hostům podařilo vstřelit branku. Před brankářem Kantorem se nejlépe orientoval Lukáš Králík a poslal hosty do vedení. Pak jí ještě k mohla k tlaku přispět přesilovka pět na tři, která trvalo 1:37. Ovšem domácí ji sehráli parádně. Hosty vůbec nepustili ke střele a dokonce jim nedovolili ani usadit se v útočném pásmu. Ubráněné oslabení domácí notně povzbudilo a ve zbytku třetiny bylo jasně lepším týmem a dokázalo si vytvořit tlak. Ovšem domácí by měli vyhlásit konkurz na střelce, protože právě tam je tlačí boty. Během první třetiny se jim branku nepodařilo vstřelit a tak hosté šli do kabin s vedením 1:0.

Ve druhé třetině se obraz hry nezměnil. Domácí byli lepší, ale nemohli dát branku. Hned v úvodu měl šanci Šaršok, ale nedal.Ve 22. Minutě se Švihálek natlačil před obránce a v tísni již nestačil přesně zakončit. Hosté měli jednu velkou šanci, když opět králík nezvedl puk přes ležícího Kantora a ten jeho střelu našel v lapačce. V další oslabení domácí opět řádili. Do úniku dva na jednoho se dostali Rousek a Sedlák. Rousek svoji přihrávku přesně načasoval, ale Sedlák ji nedokázal umístit. Domácí se nakonec přeci jen dočkali. Při přesilové hře střílel od modré Předota a jeho střelu tečoval Adam Přibyl a stav utkání byl 1:1. Do konce třetiny již další gól nepadl, přestože domácí měli jasně více ze hry. Stav byl po dvou třetinách vyrovnaný 1:1.

Na českobudějovických juniorech byla vidět touha po vítězství. Hráči dávali do zápasu srdce a bojovali, jako lvi. Ve 44. minutě se jim zdařila další akce. Radek Seidl viděl na modrá čáře volného Lukáše Sedláka. Ten si zpracoval přihrávku a jel sám na branku. Svůj nájezd proměnil a dal svoji první letošní branku. Střelec neskrýval svoji radost z úspěchu a domácí mužstvo dál šlo za vítězstvím. O zdramatizování zápasu se nakonec postaral rozhodčí. Nejprve přísně vyloučil domácí a vzápětí poslal na trestnou lavici dalšího domácího hráče Jáchyma. Tomu posléze ještě přidal trest ve hře a hosté tak měli pět minut před koncem možnost hrát celé dvě minuty pět na tři. Tu si sice později svým faulem změnili na pět na čtyři, ale do konce zápasu měli trumfy ve svých rukou. Ovšem Jihočeši hráli ten den oslabení ukázkově a ani tentokrát se nic vážného nestalo. Olomoučtí se sice párkrát dostali před Kantora, ale žádný souvislý tlak si nevytvořili ani , když hráli bez brankáře. Domácí vše ustáli a za předvedený výkon získali zaslouženě tři body.

OHLASY

Filip Turek (HC Mountfield): Dnes to byl pro nás důležitý zápas. Tři body jsme nutně potřebovali. Jsme rádi, že se nám to povedlo a myslím si, že jsme po celý zápas byli lepší než Olomouc. Bohužel, stále se trápíme s tím, že se hrozně nadřeme na gól. Dneska musím kluky pochválit za bojovnost.