Report ze zápasu ZNO vs. OLO (3:2)

Orli Znojmo

logo

3:2

(0:1, 2:0, 1:1)

logo

HC Olomouc

Znojemští hráči ukázali v prvních minutách hry jasnou převahu a dostali hosty pod tlak, ovšem Kůdela si se všemi střelami jednoduše poradil. Ani při následující přesilové hře se domácím příliš nedařilo, a tak přišla ve dvanácté minutě branka na druhé straně. Z ničeho nic se v útočném pásmu zjevili Sedlář a Ondřej Mareček. Druhý jmenovaný jen vložil do přihrávky od spoluhráče hůl a puk si to namířil za záda Kacetla – 0:1.

To Orly sice očividně zaskočilo, ovšem v útočné hře pokračovali dál. Vyrovnat mohl Trojan, když obdržel před branku kotouč od Videlky, ovšem olomoucký Kůdela stačil včas zareagovat a schoval kotouč to lapačky dříve, než s ním stihl domácí útočník cokoliv vymyslet.

Druhou dvacetiminutovku načal pohlednou akcí Videlka. Ten měl před sebou volný prostor, nabruslil si mezi kruhy a vystřelil. Hostující gólman však puk zlikvidoval. Dobývání olomouckého obranného valu trvalo až do sedmatřicáté minuty, kdy se podařilo vyrovnat Richardu Jarůškovi. Situace měla podobný průběh jako při první brance hostů. Komínek našel svého spoluhráče a ten s přehledem posunul kotouč do branky – 1:1.

Minutu před koncem třetiny se Znojmu nabídla možnost přesilové hry. Netrvalo to ani půlminuty a domácí hráči ji dokázali využít. Tomáš Latner obdržel přihrávku od Pláňka na modrou, vybruslil si do mezikruží a orazítkoval pukem zadní tyčku klece - 2:1.

Hned v úvodu závěrečného dějství si domácí zahráli další přesilovku a opět ji potrestali. Tentokrát byl tím šťastným střelcem David Bartoš, jenž vložil hůl do přihrávky od Pospíšila. Puk přeskočil gólmana a domácí si pojistili vedení – 3:1.

Ovšem i Olomouc párkrát ohrozila znojemského brankáře. V pětačtyřicáté minutě vypálil z pravého bodu pro vhazování Zachar. Střela se nebezpečně odrazila od ramene Kacetla a těsně minula branku. Následovalo skoro desetiminutové pásmo oslabení domácích hráčů, avšak olomoucká letka se na příliš šancí nezmohla.

Největší tlak přišel okolo sedmapadesáté minuty, kdy hosté namířili na znojemského gólmana několik střel, ale jen jedna byla úspěšná. O zdramatizování zápasu se totiž postaral David Zachar - 3:2. K vyrovnání mohlo vést odvolání gólmana, ovšem Znojmu se již podařilo ubránit a připsalo si tak na své konto další tři body.