Report ze zápasu OLO vs. SLA (4:6)

HC Olomouc

logo

4:6

(1:3, 1:1, 2:2)

logo

HC Slavia Praha

Úvod utkání nabídl hned dvě gólové akce. Jako první se ke slovu dostali Slávisté. Ve druhé minutě, kdy mužstvo trenéra Vebery hrálo v početní výhodě, se u pravé tyčky Kůdelovy svatyně objevil osamocený Jan Müller, který se zakončením do poloprázdné klece neměl problémy.

Z vedoucí branky se ale hosté dlouho neradovali. Už o minutu později se do šance dostal olomoucký Lukáš Králík, který si položil soupeřova gólmana a s klidem zasunul kotouč za brankovou čáru.

V patnácté minutě se hosté dostali opět do vedení. Vyhozený kotouč se od mantinelu nešťastně odrazil před Kůdelu, kde měl hodně času a prostoru k zakončení Jan Müller.

Necelé tři minuty před koncem první části to bylo už o dva. Při hře ve čtyřech si na přesný pas spoluhráče sjel Bohumil Slavíček a střelou do levého horního růžku dostal puk za záda Kůdely potřetí.

Na další akci s gólovou tečkou museli diváci čekat až do dvaatřicáté minutě, kdy si nešťastnou chvilku vybral slávistický gólman Meravý, kterému za záda propadlo lehké nahození z hole Rostislava Vaňka.

Pražané se ale brzy vrátili do vedení o dva. Po několika sekundách přesilovky napřáhl od modré Daniel Krejčí a tvrdým projektilem propálil vše, co mu stálo v cestě. Tento stav vydržel až do konce druhé části i přesto, že se Hanáci v sedmatřicáté minutě dožadovali uznání gólu. Brankový rozhodčí byl proti.

Třetí část začali lépe Kohouti. Ve vlastním oslabení dostal kotouč před Meravého Ondřej Mareček, který se nemýlil. Hanáci vycítili šanci a v prvních deseti minutách poslední dvacetiminutovky nepříjemně zatápěli slávistické obraně. Ta ale nápor domácích ustála. Naopak hosté udeřili. Pátou branku v síti domácích zařídil Jan Müller, který tak dokonal hattrick.

Kohouti ale nesložili zbraně a snažili se utkání zvrátit. Necelé čtyři minuty před koncem vykřesal naději Moravanům Oldřich Heža. Po té měli domácí téměř dvouminutovou přesilovku proti třem, ale Hanákům nebyly dnes body souzeny.

V poslední minutě tak pečetil vítězství Slavie střelou do prázdné klece Bohumil Slavíček.

OHLASY

Kamil Přecechtěl (HC Olomouc): Utkání bylo rozděleno na dvě poloviny. V té první byla Slavie lepším mužstvem na ledě, od 35. minuty jsme převzali iniciativu my. Bohužel hrubými chybami jsme se víceméně porazili sami. V závěrečné přesilovce pět na tři jsme hráli už v takové křeči, navíc nám dvakrát přeskočil puk, trefili jsme protihráče, sami jsme si vyhodili puk. Nebyl k tomu prostě ten potřebný klid a čas.