Report ze zápasu OLO vs. ZLN (0:5)

HC Olomouc

logo

0:5

(0:1, 0:3, 0:1)

logo

PSG Berani Zlín

Úvodní třetina se odehrála v rychlém tempu, přesto brankový úspěch mohl slavit jenom hostující Zlín. V 15. minutě nejprve Tomáš Fořt proti Kůdelovi neuspěl, když tísněn obráncem nebyl schopen kvalitně zakončit. Vše si ale vynahradil několik sekund po tom, kdy prostřelil ležícího brankáře Hanáků.

Místo snahy o vyrovnání, přestali domácí borci v prostředním dějství hrát. Zlín si z nich dělal ve většině případů statické panáky, takže se nikdo nemohl divit, že hosté dokázali své vedení navýšit o další tři úspěšné zásahy.

V úvodu druhé části se do úniku dostal Lukáš Finsterle, který propasíroval kotouč mezi Kůdelovými betony. Na něj potom dvěma přesnými trefami navázal Emil Romig, který nejdříve do olomoucké svatyně tečoval střelu Zámorského, aby se o necelé tři minuty později prosadil z mezikruží podruhé.

Po čtvrté brance byl odvolán strážce domácí branky Hynek Kůdela, kterého nahradil Robert Motáň. Nutno však dodat, že Kůdela mohl gólům Zlína jen těžko zabránit, navíc on sám skvěle zakročil proti několika hostujícím šancím.

Poslední třetina se už víceméně jenom dohrávala, přesto Zlínští v závěru střetnutí ještě jednou skórovali. Od modré propálil vše, co mu stálo v cestě, Petr Zámorský. Olomouc tak nejenže potřetí za sebou na svém ledě prohrála, ale také dokonce nevstřelila ani jednu branku.

OHLASY

Kamil Přecechtěl (HC Olomouc): Předvedli jsme nezodpovědný, nepoctivý výkon. Vůbec to nebyl obraz hry mužstva, které bylo na šestém, sedmém místě tabulky. Jsem zklamaný přístupem hráčů, jejich nasazením. Zlín nás za to velmi slušně potrestal.