Report ze zápasu KVA vs. OLO (7:2)

HC Energie Karlovy Vary

logo

7:2

(0:0, 3:2, 4:0)

logo

HC Olomouc

Ve třetí minutě se Vachovec prodral až před olomouckou branku, šel do kličky, ale ta gólem neskončila. Energie se poté nechala zcela zbytečně vyloučit, přesilovka Olomouce však nebyla příliš úspěšná a domácí ji bezpečně ubránili. V sedmé minutě se Olomoučtí dostali do úniku dva na jednoho, jejich akci zmařil jeden z obránců Energie. O chvíli později se Vaněk dostal k brance a gólman Olomouce jeho střelu i následnou několikanásobnou dorážku chytil.

První větší šanci na skórování měl v osmé minutě Valeš, když "vybombil" od modré a jeho střela jen těsně minula horní tyč. Další velkou šanci měla Energie v minutě jedenácté. Vachovac dostal přihrávku a ihned z mezikruží vypálil. Jeho střelu gólman bezpečně chytil. Energie si v patnácté minutě zahrála přesilovku pět na tři, ale střelba od modré ke gólu vést nemohla, a tak se Olomouc bez problémů ubránila. Po prvním dějství tak bylo skóre nerozhodné - 0:0.

Prostřední dvacetiminutovka narozdíl od té první góly nabídla. Nejprve se ve 24. minutě trefil Radim Haas a poslal Olomouc do vedení. Netrvalo dlouho a Karlovy Vary vyrovnaly. Adam Shusser střílel od modré. Jeho kotouč stihl tečovat Lukáš Baar, a puk skončil za zády gólmana Olomouce Kůdely. Hned o dvě minuty později Energie zápas otočila. V přesilovce 5 na 4 vystřelil Kentoš a před brankou kotouč dorazil Adam Shusser.

Ve 34. minutě Olomouc vyrovnala, když Ondřej Pozděna s pomocí tyčky překonal Habala. Poté mohli energetici skórovat i v oslabení, ale osamocený Záhora netrefil před brankou puk ideálně. Energie pokračovala v tlaku a v závěru třetiny prostřelil gólmana Olomouce Miroslav Hudák. Gól tak určil stav po dvou třetinách na 3:2 pro domácí hokejisty.

V úvodu třetího dějství Olomouc zahrozila, když se dva její hráči dostali až před Habala, akci ovšem zakončili špatně. O chvíli později se v samostatném úniku trefil beckhendovou střelou Aleš Půlpán a zvýšil už na 4:2. To ale zřejmě Energii nestačilo, a tak po necelé minutě přidala gól další. Samostatný únik dvou hráčů Energie ještě úspěšný nebyl, ale když Hudák vrátil kotouč zpět před brankoviště úplně volnému Josefu Kentošovi, gólu už nešlo zabránit.

V 55. minutě přidal další trefu Energie Jaromír Kverka, a za stavu 6:2 už bylo rozhodnuto. Závěr utkání nabídl ještě pěkný hokej, Olomouc se snažila, ale nedařilo se jí. Třináct vteřin před koncem uzavřel stav utkání Petr Koblasa, který se při nádherné individuální akci prokličkoval do brejku a překonal Kůdelu. Energie tak zvítězila vysoko 7:2.

OHLASY

Karel Mlejnek (HC Energie Karlovy Vary): My jsme odehráli dnešní utkání ve velké únavě, hlavně v obranných řadách. Klíčovým momentem byl gól na 3:2, který jsme vstřelili v oslabení. Také musím poděkovat klukům, že i přes únavu si dokázali ve třetí třetině čtyřmi vstřelenými góly pohlídat vítězství.