Report ze zápasu VIT vs. OLO (3:0)

HC Vítkovice Ridera

logo

3:0

(2:0, 0:0, 1:0)

logo

HC Olomouc

Vítkovice svým nástupem do utkání chtěly o svém vítězství rozhodnout co nejdříve, což se jim také povedlo. Při prvním signalizovaném vyloučení se v úvodu zápasu prosadil Adam Řehák. Další úspěšný zářez si domácí připsali čtyři sekundy před první sirénou, kdy Petr Slovák dokázal využít zaváhání olomoucké obrany.

Hanáci se výrazněji osmělili až na začátku prostředního dějství, ve vyložené šanci však neuspěl Heža. Po něm rozezvonil jenom tyč domácí branky Králík. Vítkovice se ve druhé části víceméně snažily udržet si dvougólový rozestup od svého soupeře.

Do další zajímavější akce se tedy domácí dostali až v závěrečné třetině. Kucsera se dokázal hezky uvolnit, svůj projektil ale nenasměroval do hostující svatyně. Jeho nepřesnost chtěl následně napravit Maliník, i on však minul Kůdelovu klec. Do třetice to zkoušel Žvátor, který se dokázal prodrat k odraženému kotouči, ale ani on neuspěl.

Poslední tečku za střetnutím tak Vítkovice napsaly v 52. minutě, po rychlé akci vstřelil svou druhou branku v utkání Petr Slovák. Zápas pak okořenilo několik vyloučení, o které se hlavně postaral olomoucký celek. Na víc se ale Hanáci v souboji už nezmohli.