Report ze zápasu OLO vs. KLA (7:3)

HC Olomouc

logo

7:3

(2:1, 2:0, 3:2)

logo

Rytíři Kladno

První třetina příliš gólových situací nenabídla. Už ve druhé minutě mohl poslat hosty do vedení Palaščák, ale z prostoru mezi kruhy mířil jen do domácího gólmana. Ani ne za dvě minuty se skóre už měnilo. Domácí Ondřej Mareček využil chyby soupeřovy obrany a poslal kotouč za Lejsekova záda.

Na rozdíl dvou branek zvyšoval necelé tři minuty před první sirénou Lukáš Králík. Reprezentační útočník si pohrál s hostujícím gólmanem a poslal puk do odkryté klece. Středočeši dokázali do konce třetiny ještě snížit. Antonín Melka vydoloval puk přikrytý Kůdelou a zasunul jej za brankovou čáru.

Hned po třiceti sekundách druhé části přidali Hanáci třetí branku. Radim Haas dostal od spoluhráče milimetrovou přihrávku do samostatného nájezdu, ve kterém olomoucký útočník nezaváhal. V polovině utkání to bylo už o tři. Po rychlém přechodu domácího týmu do útoku se z těžkého úhlu prosadil Jakub Lehečka.

Hostující Vagnerplast však nebyl horším týmem a v přesilových hrách mělo domácí mužstvo několikrát na mále. Středočechům ale chyběla v zakončení přesnější střelba. Po dvou třetinách tak domácí vedli o tři branky.

Ani ve třetí části domácí Kohouti nezvolnili. Naopak. V sedmačtyřicáté minutě prostřelil dezorientovaného Lejseka Jakub Voznica. Neuplynula ani minuta a kladenský gólman pošesté kapituloval. Z mezikruží střílel Matěj Málek, jehož branka vyhnala hostujícího gólmana z klece. Jako náhrada tak zamířil mezi tři tyče Milan Pucholt.

V padesáté minutě nastala nepříjemná situace pro hostujícího Palščáka, který si z jednoho souboje odnesl nejen tři stehy v obličeji, ale také osobní desetiminutový trest. Necelých šest minut před koncem udeřilo domácí družstvo posedmé. Druhou brankou v utkání se prezentoval Lukáš Králík.

Zápas byl rozhodnut a Hanáci mohli polevit. Toho Středočeši využili a v závěrečných minutách dvakrát překonali Kůdelu. O zkorigování se postarali Aleš Hybner a Antonín Melka, jejíchž zásahy už ale neměly na výsledek žádný vliv.

OHLASY

Kamil Přecechtěl (HC Olomouc): Dnes to pro nás bylo těžké utkání. Kladno je mužstvo, které má s námi bližší kontakt v tabulce. Také patří do té spodní části. Kluci se k zápasu postavili velmi dobře. Po dlouhé době předvedli výkon plný bojovností a důrazu. Od první minuty jsme byli lepším týmem.