Report ze zápasu OLO vs. UNL (2:5)

HC Olomouc

logo

2:5

(1:0, 1:1, 0:4)

logo

HC Slovan Ústí nad Labem

První velkou šanci střetnutí nevyužil na začátku úvodní třetiny hostující Kuchynka, jenž nedokázal těsně před Kůdelou zasunout puk do olomoucké klece. Do vedení se tak dostali Hanáci. Zachar sice nadvakrát nepřekonal ležícího Petráska, odražený kotouč však za záda ústeckého gólmana dopravil Radim Haas.

Těsně před první sirénou došlo k velmi dramatické situaci. Domácí Lukáš Králík byl v útočném pásmu nebezpečně přiražen na mantinel slovanským Davidem Mertou. Hanácký hokejista z ledu nakonec sice odjel po svých, klubový lékař ale konstatoval vykloubené rameno s přetrženými vazy. Králík tak byl odvezen do nemocnice, kde ho čekala operace. Jeho účinkování v USA mezi nejlepšími českými mladíky do osmnácti let tak skončilo dříve, než mohlo vůbec začít.

Olomoučtí za zákrok na Králíka dostali možnost pětiminutové početní výhody, která se jim ale příliš nepovedla. Ve 25. minutě se tak prosadili hosté, přečíslení tři na dva využil Jakub Pojezný, který pokusem mezi betony překonal Kůdelu. Domácí si odpověď přichystali v závěru prostřední části. Aljaž Ogrizek střelou zápěstím z pravého kruhu rozvlnil hostující síť.

Závěrečné dějství však patřilo Ústí, které čtyřmi trefami definitivně otočilo zápas. Nejdříve Václav Racek vyhrál souboj s levým Kůdelovým betonem, tři minuty po něm zavěsil touš do levého horního růžku domácí svatyně Tomáš Vrána.

Na rozdíl dvou branek zvyšoval v přesilové hře pět na tři svým druhým zásahem v utkání Jakub Pojezný. Poslední gól přidal sekundu před koncem do opuštěné hanácké klece Martin Baránek.

OHLASY

Kamil Přecechtěl (HC Olomouc): První polovina utkání byla v naší režii, ale bohužel jsme nevyužili šance. Pak nám trošičku ublížili i brankový rozhodčí, když neuznali třetí branku. I sami ústečtí hráči přiznali, že branka měla platit. Za stavu 3:1 by Ústí nebylo tak silné. Možná na nás zapůsobilo i zranění Králíka, který místo dnešního odletu do Detroitu s reprezentací půjde na operaci s přetrhanými vazy.