Report ze zápasu SPA vs. OLO (4:3)

HC Sparta Praha

logo

4:3

(1:1, 3:1, 0:1)

logo

HC Olomouc

Utkání nabralo od samého začátku velmi divoké tempo. Snaha obou celků, vstřelit úvodní branku, byla znát. Jako první se prosadil hostující celek. Od modré střílel Jiří Jergl a jeho střela trefila levou tyč Sedláčkovy branky. První se zorientoval Jakub Voznica a svou trefou přiřkl vedení na stranu Hanáků.

Jednobrankový stav trval až do devatenácté minuty. Dlouhodobou snahu Sparty proměnila v branku dvojice Robert Sovík - Tomáš Rubeš. První jmenovanný nalezl z rohu svého spoluhráče, jenž stál za brankou Olomouce, objel Kůdelovu svatyni a beckhendem zavěsil. Do konce první periody se stav nezměnil.

Do druhé části vstoupili aktivněji hosté. První se ovšem prosadila Sparta. Přesilovkový kolotoč v obranném pásmu Hanáků zakončoval Jakub Kolář a u odraženého touše byl první Miroslav Forman - 2:1!

Po třech minutách se opět ukázal Tomáš Rubeš. Svou individuální akcí zamotal hlavu několika hráčům Olomouce a zpoza branky nalezl Roberta Sovíka, jenž nekompromisně zavěsil.

V devětadvacáté minutě bylo opět sníženo. Hostující Roman Rác ujel po pravé straně a svou dělovku poslal směrem na Sedláčka. Brankář holešovického týmu kotouč vyrazil pouze před branku a Oldřich Heža již neměl mnoho práce - 3:2!

Ve třiatřicáté minutě se opět měnil stav. Přesilovku zakončoval dělovkou Daniel Sobotka a vrátil Spartě dvoubrankové vedení, které jí vydrželo i do druhé přestávky.

V poslední části využil v jednaapadesáté minutě utkání olomouckou přesilovku Oldřich Heža. Velký podíl na tom měl Dominik Brandýs, jehož dělovka od modré se odrazila právě k Hežovy. Olomoučtí se v posledních minutách snažili o srovnání, ale domácí si svůj náskok uhlídali.

OHLASY

Pavel Arnošt (HC Sparta Praha): Jsme hrozně rádi, že jsme dnešní utkání dotáhli do vítězství. S naším výkonem ovšem nemůže panovat spokojenost. Bylo tam mnoho chyb, ale i takové zápasy prostě jsou. Doufejme, že nás tato výhra nakopne. Zítra proti Zlínu musíme hrát daleko lépe.