Report ze zápasu SLA vs. OLO (4:2)

HC Slavia Praha

logo

4:2

(1:1, 1:1, 2:0)

logo

HC Olomouc

Michal Poletín, který v Tipsport extralize vstřelil v 15 odehraných zápasech 3 branky, nastoupil v centru první formace mezi Moravcem a Klhůfkem a hned v prvním střídání se toto trio prosadilo. Po Poletínově přiťuknutí pálil mezi kruhy Tomáš Moravec. S jeho střelou si olomoucký brankář ještě poradil, na dorážku Pavla Klhůfka už ale neměl nárok.

Slávističtí junioři byli sice aktivnější, druhé branky se však ne a ne dočkat. A tak udeřilo na druhé straně. Přesilovkovou dorážkou vyrovnal na 1:1 Radim Haas.

Tři minuty před první sirénou byli diváci svědky třech šancí. Za domácí se v dobrých pozicích ocitli Poletín, který pálil z mezikruží těsně nad, a Hellar, jenž Mavrojanidisovu krásnou nabídku napálil do tyče. Olomouc velkou příležitost promarnila vzápětí, když akci Sedláře s Marečkem zastavil až rychle přesouvající se Dlouhý v brance Slavie.

Sedláře vychytal gólman sešívaných i ve 34. minutě, když se na něj olomoucký junior řítil sám. O několik momentů později už ale Dlouhý nestačil na pohotovou dorážku Radima Hasse, který svým druhým gólem zápasu dostal hosty do vedení 2:1.

Pražané byli i těchto chvílích aktivnější a do konce druhé dvacetiminutovky se dočkali zaslouženého vyrovnání. Jáchym Suchánek vystřídal v prvním útoku Michala Poletína a hned ve svém prvním střídání převzal přihrávku od Klhůfka a ze středu hřiště propálil vše, co mu stálo v cestě – 2:2.

I ve třetím dějství se hrálo víceméně pouze v obranné třetině hostů. Hostující brankář dlouho držel akcie Olomouce nad vodou, ve 49. minutě ovšem nestačil na dva slepené góly Slavie a bylo de facto rozhodnuto. Prosadili se Matrin Wszolek a Michal Hellar, který střelou pod Kůdelovou vyrážečkou uzavřel gólový účet úterního zápasu.