Report ze zápasu OLO vs. OPA (3:2)

HC Olomouc

logo

3:2

(1:0, 0:1, 2:1)

logo

HC Slezan Opava

Úvod utkání patřil domácímu mužstvu, které ale svou převahu nedokázalo využít. Největší příležitost spálil Ondřej Mareček, když v samostatném úniku nepřehodil kotouč přes levý beton Trenčana. Slezan se dlouho nemohl probojovat do útočného pásma. První ohrožení domácí klece tak přišlo až v deváté minutě, kdy z první pálil Patrik Džemla, ale olomoucký gólman puk našel v lapačce.

Ve třinácté minutě předvedli Hanáci ukázkovou kombinaci na jeden dotek, na jejímž konci byl Roman Rác, který si s přehledem poradil s opavským gólmanem a poslal svůj tým do vedení. Za tři minuty mohli Kohouti přidat druhou branku. Ve vlastním oslabení unikl obráncům Jakub Voznica, ale Trenčan jeho záměr vystihl a znemožnil domácím skórovat.

Do druhé třetiny vstoupili lépe hosté z Opavy, kteří hned od úvodních vteřin ohrožovali domácí klec. V té ale stál dobře chytající Kůdela, s nímž si Slezané dlouho nevěděli rady. Až v osmadvacáté minutě dostali hosté příležitost ke skórování v podobě přesilové hry. Po prudké ráně Dohnala se k odraženému kotouči dostal Petr Seidler a střelou do odkryté branky vyrovnal.

Pět minut na to mohli Hanáci strhnout vedení zpět na svou stranu. Jakub Voznica ale v samostatné akci nedostal prostor k zakončení. Mnohem nebezpečnější byli ve druhé dvacetiminutovce hosté. Opavští útočníci si však vylámali zuby na olomouckém strážci branky. I díky němu tak před třetí třetinou byl stav nerozhodný 1:1.

Úvod poslední části nabídl úplně jiný hokej, než jsme byli zvyklý z předchozího průběhu. Během necelých čtyř minut se prosadili hned tři střelci. Gólové hody započal domácí Patrik Machala, jenž využil pas Voznici. Vedení Kohoutů však mělo jepičí život. Za devatenáct vteřin srovnal Žiga Pešut.

Avšak uběhlo jen něco přes minutu a Hanáci opět odskočili soupeři na rozdíl jedné branky. Za záda Trenčana dostal kotouč Oldřich Heža. Na ledě se poté spíše vylučovalo, a tak měla mužstva několik dalších příležitostí skórovat. Gólmani obou celků však dali zapomenout na nepovedený začátek třetiny a puk za svá záda již nepustili.

V závěru utkání nechal volný průchod svým emocím rozčílený hráč Slezanu Miha Verlič a za své jednání si vysloužil trest ve hře.

OHLASY

Kamil Přecechtěl (HC Olomouc): Tato utkání jsou pro nás nesmírně důležitá a těžká. Naše mužstvo první a třetí třetinu odehrálo velice dobře, druhou jsme byli pod obrovským tlakem a jen díky výbornému výkonu gólmana jsme to ustáli. Jsem moc rád, že se zvítězilo. Vítězství si ceníme. Opava místo aby se dotáhla, tak na nás ztrácí už šest bodů.