Report ze zápasu CHM vs. OLO (1:4)

Piráti Chomutov

logo

1:4

(0:2, 1:1, 0:1)

logo

HC Olomouc

V první větší šanci zápasu se objevili domácí. Skinner vyslal dost nebezpečnou střelu, kterou se snažil dorazit Huml. Konrád ale zpevnil betony a puk nepropustil. Olomouc se ale krátce poté dostala do dvojnásobné přesilové hry po faulech Kämpfa a Humla. Přesná střela Vyrůbalíka byla tečována Janem Knotkem, prošla za Lacova záda a hosté se tedy dostali do vedení. Po pěti minutách hry se do útočné třetiny dostal Juraj Mikúš, jenž vystřelil od mantinelu a Lacovi propadl kotouč do brány. Piráti reagovali vystřídáním gólmanů. Laca nahradil Jan Strmeň.

V polovině třetiny mohl v úniku snížit Růžička. Jeho střelu ale vytěsnil pozorný brankář. Dobrou možnost měl i ve třinácté minutě Huml, jehož zpětnou přihrávkou našel Rutta. Z těsné blízkosti trefil jen rameno gólmana. Za hosty mohl bránu ohrozit Eberle, ale nadějnou střelu z otočky zastavil Kudělka. Zbývaly dvě minuty, když odražený puk mohl poslat do klece Hřebejk. Kus černé gumy ovšem nezasáhl. Domácí si ještě zahráli přesilovou hru, ta však zůstala nevyužita.

V úvodu druhé části navázala Olomouc na dobrý začátek zápasu. Marek Laš si šikovně najel do pásma a střelou podél obránce překonal gólmana. Na nepříznivý stav se pokusil reagovat Kämpf, jehož ránu zklidnil Konrád na své hrudi. Další velkou šancí byl únik domácích dva na jednoho. Kaše byl ale Eberlem za cenu faulu zastaven. Následovala přesilová hra a v sedmadvacáté minutě se dělovkou do horního rohu prosadil Brett Skinner. Ihned po gólu se před bránou zjevil Tomica a jeho střela trefila jen připraveného Konráda. Na druhé straně zachránil Chomutov v krkolomné pozici Strmeň. Fořtovo zakončení bleskově chytl do lapačky.

V jednatřicáté minutě vyslal Ondrušek nebezpečnou střelu, která prošla brankovištěm. Olomouc si ale vykoledovala oslabení a v něm nebezpečně vystřelil Rutta z mezikruží. Konrád bleskově vytasil lapačku. Domácí si zkusili krátce i hru ve dvojnásobné přesilovce. Ani v té ale gólový zásah nepřišel. V závěru druhé periody si střelu na Strmeně zkusil Herman. Domácí gólman šanci zastavil.

Poslední část základní hrací doby započala akcí Knotka, jenž z dobré pozice trefil lapačku brankáře. Následně Piráti těžili z ponechané výhody. Růžička si položil Konráda na led a táhlou střelou trefil tyč. V samotné přesilovce se k šanci dostal Flemming. Jeho dělovou ránu se štěstím vyrazil Konrád. Po emocích provázeném vyloučení Kašeho za vysokou hůl se ale do tlaku dostali Olomoučtí. Po náporu před bránou se nakonec povedlo Janu Knotkovi dotlačit kotouč za brankovou čáru.

V padesáté minutě zkusil Dlapa dvakrát štěstí od modré. Konrád pokaždé dobře zasáhl betony. Olomouci v této části zápasu stačilo pohodlně bránit vypracované vedení. Chomutovští občas ohrozili bránu. Rutta se sám probil do pásma a jeho střela následně našla jen hruď gólmana. Posléze Poletín přesným zakončením od mantinelu donutil brankáře zakročit lapačkou. Olomoučtí měli k dispozici ještě jednu přesilovou hru, v té ale gól nepadl a hosté si odvezli tři body za výhru 4:1.

OHLASY

Petr Martínek (Piráti Chomutov): Z naší strany to byl nejhorší výkon v letošní sezoně. Řekneme si v kabině, co budeme chtít hrát a hned ve druhé minutě jdeme do oslabení. Následně dostaneme nešťastný gól. Potom už šla psychika hráčů dost dolů a my jsme se poté nezmohli vůbec na nic.