Report ze zápasu CHM vs. OLO (2:3)

Piráti Chomutov

logo

2:3

(0:2, 1:0, 1:1)

logo

HC Olomouc

Lépe si snad hosté vstup ani do utkání přát nemohli. Běžela druhá minuta, když se k puku dostal Oldřich Hež. Pohrál si s pukem a přesnou přihrávkou připravil gól pro Matěje Málka, pro kterého to nebyl jediný gól v utkání. Olomouc i nadále ovládala hru a přidala i druhý gól. Domácí obrana se mohla červenat podruhé, když se do úniku dostal Patrik Machala a překonal bezmocného Lukáše Matouška v domácí bráně. Zároveň to byl i jeho poslední zákrok v utkání, jelikož po druhé brance vystřídal. Do brány nastoupil Aleš Příhoda. Domácí se nepoučili a ve dvanácté minutě mohli pykat potřetí. Třetí gól však hosté v úvodní části už nedali, a tak po první třetině to bylo 0:2, pro hosty.

Druhá třetina začala poměrně častými vyloučeními. Hra v plném počtu na obou stranách bylo vidět, až okolo jednatřicáté minuty. Mezitím ovšem hosté opět zahrozili, když jeli v přečíslení dva na jednoho. Nedáš, dostaneš, platilo i v tomto případě, kdy se Chomutov dočkal o necelou minutu později snížení na 1:2. Martin Motejlek nahrával a Josef Ptáčník protrhl smůlu domácího týmu. Poté se opět spíše vylučovalo a pořádné hry ubývalo. Druhá třetina skončila vítězstvím domácích 1:0.

Třetí třetina začala, jako druhá skončila, a to neustálím napomínání hráčů a vyloučení. A bylo to právě to, co Chomutovu zlomilo vaz. Severočeši se provinili, za příliš mnoho hráčů na ledě a hráli oslabení. Olomouc na konci přesilovky trestala. Po přihrávce Aljaže Ogrizka se k puku dostal opět Matěj Málek a mezi betony vstřelil svůj druhý a poslední gól v zápase. Chomutov ještě zareagoval v čase 53:09, kdy se prosadil Michal Milotínský. To již domácím nepomohlo a prohráli 2:3.