Report ze zápasu OLO vs. CEB (1:0)

HC Olomouc

logo

1:0

(0:0, 0:0, 1:0)

logo

Banes Motor České Budějovice

První třetina příliš hokejové krásy nenabídla. Místo vstřelených branek a povedených akcí předvedli hráči obou mužstev jen několik marných pokusů o zakončení. Kohouti se mohli dostat do vedení v přesilové hře, ale českobudějovická brankářská jednička odolala. I Jihočeši si vytvořili pár příležitostí, ale ani jedna z nich se neujala. Do kabin se tak odcházelo za bezbrankového stavu.

Kdo očekával, že by se po přestávce mohl změnit obraz hry, byl zklamán. Hosté sice v úvodu třetiny dostali výhodu přesilové hry, branky se však nedočkali. Na druhé straně mohl v sedmadvacáté minutě otevřít skóre Václav Chomič, ale z bezprostřední blízkosti nechal vyniknout Kantora.

I v dalším průběhu druhé dvacetiminutovky byli úspěšnější muži v maskách, kteří předvedli hned několik skvělých zákroků. V samotném závěru třetiny měl první branku na hokejce Aleš Ježek, ale v dobré pozici netrefil kotouč.

Na začátku třetí periody mohl skórovat Lukáš Sumerauer, ale Kůdela se štěstím vyrazil kotouč ramenem nad branku. Na opačném pólu kluziště se do úniku dostal Oldřich Heža, ale jeho projektil ukryl Kantor ve výstroji.

S přibývajícím časem si začala obě mužstva uvědomovat důležitost obdržené branky, a tak spíše než na útočné výpady se hráči soustředili na poctivou hru v obraně. V osmačtyřicáté minutě nabídl Michal Axman soupeři přesilovou hru, ale ani po ní se skóre neměnilo.

Ve dvaapadesáté minutě museli u domácího gólmana stát všichni svatí. Z bezprostřední blízkosti napálil Jakub Marek kotouč na olomouckou klec, kde jej Kůdela špičkou hokejky vyrazil mimo tři tyče. Na druhé straně se po chybné rozehrávce Jihočechů dostal ke kotouči Radim Haas. Střelou z mezikruží ale neuspěl.

Čtyři minuty před koncem se ale přeci jen měnilo skóre. Jakub Voznica našel před brankou osamoceného Rostislava Vaňka, který se štěstím rozjásal celou olomouckou střídačku. Hosté měli na odpověď pouhé čtyři minuty, během kterých se dokázali nastěhovat před Kůdelu. Když ale Jihočeši v posledních sekundách zápasu nevyužili ani power-play, skončilo utkání nejnižším možným rozdílem.

OHLASY

Kamil Přecechtěl (HC Olomouc): Z naší strany to byl maximálně bojovný výkon, velice zodpovědný, disciplinovaný. Obránci hráli bez chyb, výborně zachytali oba gólmani. Ti byli ozdobou utkání. Myslím si, že nevyhrál lepší ale šťastnější tým. Tak jak máme tři body my, mohli je mít i Budějovice.