Report ze zápasu OLO vs. HKM (1:4)

HC Olomouc

logo

1:4

(1:1, 0:1, 0:2)

logo

Mountfield HK

Někteří diváci se nestačili ani usadit a hosté už vedli. Během první minuty zápasu ujel Šimánek s Andrisem Džerinšem a lotyšský hráč využil toto přečíslení a rychlou střelou našel díru mezi Konrádovými betony. Olomouc se snažila do zápasu rychle vrátit, její střely ale neměly potřebnou razanci.

Hosté hrozili z protiútoků, velmi šikovně si najel Červený, tentokrát ale hradecký hráč Konráda nepřekonal. Tentýž hráč ale následně fauloval, Olomouc ale přesilovku neproměnila, Kacetl se ani příliš nenadřel.

Na delší časový úsek Kohouty sevřela v obranném pásmu první útočná lajna Hradce. Střely od jejich beků jen těsně míjely olomouckou klec. Z protiútoku se připomněl nejlepší střelec Olomouckých Knotek, s jeho střelou si ale Kacetl poradil. Velmi dobrou šanci měl i Džerinš, který si už položil Konráda, ale nedokázal do odkryté klece zakončit.

Na konci třetiny nabídl další početní výhodu domácím Dietz. Strapáč v ní nastřelil tyč již posunuté brány Kacetlem, rozhodčí ovšem situaci posoudili jako neúmyslný čin hradeckého brankáře. Ten se musel činit i při střele Škůrka a nahození Strapáče. Výhodu jednoho muže na ledě dostali i hosté, vzápětí toho však litovali. Jaroměrský při vyhození nezazmatkoval a přesně našel Knotka, který ujížděl sám na Kacetla. Zkušeně si však počkal na druhé straně na najíždějícího Františka Skladaného, který už neměl problém zavěsit do prázdné brány po perfektně načasované přihrávce. Domácí tak těsně před koncem srovnali stav ve vlastním oslabení.

Začátek druhé třetiny byl poznamenán mnohými přerušeními, které zpomalovaly tempo hry a brankáři měli volnější režim. Až po osmi minutách hry probudil svou ranou do horní tyče přítomné na stadionu Ondrušek. Nepříjemnou ránu poté inkasoval Rašner, rozhodčí však tento souboj neposoudili jako faul.

První delší pobyt hostů v útočném pásmu ve druhé periodě skončil hákováním Strapáče. Hradec se dostal do třetiny a nebezpečně kombinoval. A prokombinovali se až ke gólu, kdy volej z pravého kruhu proměnil ve vedení Tomáš Knotek. Kohouti mohli vzápětí odpovědět, Holce ale fantasticky vychytal Kacetl.

V posledních pěti minutách třetiny Kohouti zapnuli ještě více. Nejprve střílel nebezpečně Galvas, poté si velký tlak vytvořila čtvrtá olomoucká formace, ale nikdo z nich nedokázal v několika skrumážích dorazit puk do hradecké brány. Poté si připomněl na druhé straně Köhler, když nebezpečně tečoval nahození na Konráda a Šimánek svou bombou od modré.

Třetí třetinu začali aktivně hosté. Jarůškovu střelu zastavily betony olomouckého gólmana. Červeného nahození se z klubka těl před bránou vykutálelo mimo Konrádovu klec. Šanci na vyrovnání nabídl Kohoutům Kacetl, který dostal menší trest za zdržování hry. Olomoučtí hradeckou bránu ostřelovali poctivě, Houdek ani Škůrek však puk za záda Kacetla nedostali. V polovině třetiny měl na mezikruží dobrou pozici Šimánek, Konrádovy betony zaklaply včas.

O chvíli později si olomoucký gólman nepohlídal mezeru nad svým ramenem a toho využil Michal Dragoun, který rychlou střelou zamířil přesně do slabého místa. Vyloučit se nechal Jan Eberle, který v tísnivé situaci před bránou musel tímto způsobem odstavit Jarůška. Hradečtí si užili prakticky celé dvě minuty v útočném pásmu, žádná ze střel Köhlera, Deje, Knotka či Štajnocha se však neujala.

Posledních pět minut Olomouc se snažila stav ještě zvrátit, její střely však nebyly příliš nebezpečné. Tři minuty před koncem odešel z brány Konrád a Kohouti hráli vabank. Zejména Hermanova dorážka Jaroměřského střely volala po korekci stavu, nakonec se však radoval Mountfield, když do prázdné brány bruslí odrazil puk Bedřich Köhler.

OHLASY

Zdeněk Venera (HC Olomouc): My jsme začali přesně naopak, než jsme chtěli. Chtěli jsme si vytvořit tlak, abychom jasně vykročili za třemi body. Pak se to vyrovnalo, měli jsme i více šancí, ale zatímco my jsme nedokázali dorazit puk ani do prázdné brány, tak Hradec byl produktivní a svoje šance dokázal proměňovat. Utkání bylo jinak vyrovnané, i na střely, ale doma na jeden gól se těžko vyhrává, v útoku je to bída. Chybí nám každé body, nejenom z dohrávek. Body už nezískáváme, bude to hodně těžké, ale musíme se teď připravit na víkend pravdy.