Report ze zápasu OLO vs. TRI (1:2)

HC Olomouc

logo

1:2

(1:2, 0:0, 0:0)

logo

HC Oceláři Třinec

Po vlažném úvodu měli možnost jako první zahrozit domácí. V přesilové hře jim ale téměř nic nevyšlo. V deváté minutě se tak ozvali Oceláři. Při signalizovaném vyloučení nahodil kotouč na olomouckou klec Filip Pavlík. Bohužel pro Kohouty si jeden z domácích obránců nešťastně srazil letící puk do brány. Odpovědět mohli Hanáci o chvíli později. V přečíslení dva na jednoho ale pálil Vaněk jen do výstroje gólmana.

V patnácté minutě se však výběr trenéra Přecechtěla dočkal. V přesilové hře předvedli domácí rychlou kombinaci, na jejímž konci byl Rostislav Vaněk. Remízový stav ale trval jen něco málo přes čtyři minuty. V početní výhodě nejprve nastřelil tyčku Kůdelovy svatyně Kaďoreka. V následné dorážce pak přesně zakončoval Rostislav Marosz.

Druhá dvacetiminutovka nabídla pohlednější hokej plný rychlých přihrávek a nádherných kombinací. K tomu se přidala i častá vyloučení, a tak o šance nebyla nouze. Hrdiny prostřední části se však stali gólmani obou celků. Ani jeden tým se totiž nemohl střelecky prosadit.

Nejblíže ke skórování byli hostující Ondřej Burzala, jehož pokus Kůdela vystihl, a domácí Oldřich Heža, který se ve vlastním oslabení vydal do rychlého protiútoku. Ani on však na maskovaného protivníka nevyzrál.

Do poslední části nastoupili domácí s cílem prolomit střeleckou smůlu a zvrátit stav utkání. Naštěstí pro hosty stál v brance Ocelářů neprůstřelný Tomáš Kotrla, který ničil jednu domácí šanci za druhou. V té největší trefil Dominik Brandýs tyčku. Na druhé straně čaroval Hynek Kůdela, který několikrát zničil nebezpečné průniky hostujících hráčů.

Oceláři však měli už z první třetiny jednogólový náskok, který i přes závěrečnou domácí power-play dokázali udržet.

OHLASY

Kamil Přecechtěl (HC Olomouc): Utkání bylo hodně podobné tomu minulému. Bohužel jsme dostali o gól víc, než jsme dali. Myslím si, že dnes opět nevyhrál lepší ale šťastnější. V pátek jsme to byli my, dnes Třinec.