Report ze zápasu OLO vs. MBL (2:4)

HC Olomouc

logo

2:4

(1:1, 1:0, 0:3)

logo

BK Mladá Boleslav

Hned v úvodu se dokázal do útočného pásma prokličkovat Hyka a prudkou střelou prověřil Konráda. O minutu později naopak Holec našel před brankou volného Ráce, který však měl puk na dlouhou hokejku a nedokázal jej zamést do zpola odkryté branky. Další velkou šanci hostů si připsal opět Tomáš Hyka, jenž měl mezi kruhy spoustu času, aby si připravil střelu, zasáhl však pouze Houdka, a ten vzápětí odehrál puk do bezpečí.

I nadále byli aktivnější hosté, Pabiška mohl otevřít skóre, poté co dostal přesnou přihrávku před branku Olomouce, ale zpracovával si puk příliš dlouho, a tak se Boleslav dočkala branky až po následném buly, když Kurkovu střelu od modré tečoval Martin Látal. Olomouc se pokusila o rychlou odpověď, ale hosté pustili ke střele jen Laše, jehož střelu z úhlu si Maxwell bezpečně pohlídal. V šesté minutě bylo k vidění první vyloučení, když se Jaroměřský provinil držením a hned na jeho začátku střílel z první Dominik Pacovský, ale střela mu nesedla a puk vysokým obloučkem odletěl do rohu kluziště. Zbytek oslabení už Kohouti ubránili, naopak hned po skončení dvěma nebezpečnými střelami zahrozil Galvas, po té druhé se navíc ještě k dorážce tlačil Rašner. Chvíle, kterou potřeboval ke zpracování, však Maxwellovi stačila, aby se přesunul.

Olomouc v dalších minutách zavřela Mladou Boleslav v útočném pásmu a z dobrého napadání si vytvořila dokonce přečíslení dva na jednoho, Fořtovu nahrávku Vyrůbalíkovi však vystihl hostující obránce. O minutu později se z prostoru mezi kruhy zkusil prosadit Knotek, Maxwell si však s přehledem pohlídal střelu, která mu mířila na hruď. Tlak Olomouce nepolevil ani ve 12. minutě, když byl vyloučen Herman, hned v úvodu oslabení prověřil Maxwella tvrdou střelou Skladaný. Boleslav se v útočném pásmu dokázala usadit až ke konci své početní výhody, přesto si ještě stihl velkou šanci připsat Žejdl, který schytal střelu před Konrádem a puk se odrazil přímo před něj. Rychleji se však zorientovali domácí obránci, kteří puk odehráli do středního pásma.

Ve čtrnácté minutě okořenila utkání potyčka mezi Skladaným a Látalem, kterou však velmi rychle ukončili rozhodčí a oba aktéry poslali na trestnou lavici. Hra ve čtyřech přinesla rychlý hokej ze strany na stranu, větší šance však přišla jen na straně domácích, když našel Rác zcela volného Tomáše Mikúše, jeho střela z první však zamířila mimo tři tyče. Vyrovnání se domácí hokejisté dočkali dvě minuty před první přestávkou, když v přesilové hře David Škůrek nahodil na Maxwella a boleslavskému brankáři některý z jeho spoluhráčů tečoval puk přesně mezi betony. V samotném závěru třetiny pak mohli jít domácí dokonce do vedení, ale Vlach tečoval Eberleho střílenou přihrávku do špičky betonu Brandona Maxwella.

Do druhé třetiny vstoupili aktivněji Kohouti, kteří dokázali soupeře zatlačit v obranném pásmu, nejblíže gólu byl ale Orsava, který vyrazil do protiútoku a střelou z levé strany prověřil Konrádovu lapačku. Po dvou odehraných minutách se domácí dostali do přečíslení 3 na 1, Burian ale nezpracoval zpětnou přihrávku Hermana. Ve dvacáté čtvrté minutě měl nebezpečně napřaženo Houdek, ale jeho střelu srazil útočník hostů, Strapáčova střela zase skončila na Maxwellových betonech. Na druhé straně se ke dvěma dorážkám z bezprostřední blízkosti dostal Stříteský, Konráda však nepřekonal.

Po komerční přestávce se prudkou střelou z kruhů prezentoval Orsava, ale Konrád byl pozorný stejně jako o minutu později proti Hykovi. V 32. minutě servíroval Holcovi před prázdnou branku Rác, střelu olomouckého útočníka však na poslední chvíli zblokoval boleslavský obránce. Po následném buly se však k puku dostal Vilém Burian a střelou pod beton Maxwella poslal domácí tým do vedení.

Ve třicáté čtvrté minutě se čtvrtá olomoucká formace ukázala znovu, když Burian provezl puk přes celé hřiště až za Maxwellovu branku a poslal puk na volného Tomáše Mikúše, jenž však našel jen připravené betony mladoboleslavského brankáře. Do slibné střelecké pozice se dostali i Eberle a po něm také Strapáč, oba ale pouze vyprášili Maxwellovy betony. Poté však byl Eberle vyloučen a hned v úvodu oslabení Burian zlomil hůl, Boleslav si však ani tak nedokázala vytvořit větší šanci. Teprve v závěru početní výhody nebezpečně střílel Pabiška, který jen o kousek minul horní tyč Konrádovy branky. Vzápětí čelila Olomouc i druhému oslabení, ale i s tím si poradila a navrátivší se Burian nabídl puk do jízdy Hermanovi, jehož svižná střela zasáhla Maxwella do masky.

Domácí začali lépe také třetí třetinu, když Eberle zkoušel najít křižmou nahrávkou Vlacha, v souboji před brankou však upadl Rašner, o jehož tělo se puk zastavil a hosté mohli uklidnit situaci. Na druhé straně se tvrdou střelou k protější tyči blýskl Látal, ale Konrád puk vyrazil ramenem. Tentý hráč mířil jen o půl minuty později mezi betony, ale ani tentokrát si na olomouckého brankáře nepřišel. Úspěšnější však byl ve 46. minutě Tomáš Hyka když dostal před branku nahrávku od Jonáka a s klidem poslal puk za Konrádova záda.

O tři minuty později Boleslav obrátila vývoj zápasu opět ve svůj prospěch, když se Musilova střela odrazila k volnému Tomáši Hykovi, který tak opět střílel do odkryté klece. O vyrovnání se o pár vteřin později pokusil Strapáč, ale jeho střelu vykryl obětavý pád bránícího hráče. Devět minut před koncem Laš tečoval puk přesně mezi Maxwelloy betony, mladoboleslavský brankář však na poslední chvíli vykopl puk patkou patkou brusle.

Po poslední komerční přestávce Vyrůbalík střílel od modré čáry a Maxwellovi puk vypadl k připraveným olomouckým útočníkům, Vlach ani Eberle však nedokázali puk protlačit do mladoboleslavské branky. Pět minut před koncem hosté nabídli svému soupeři přesilovou hru, když se Trončinský provinil držením. V jejím průběhu na Vlacha zívala prázdná branka doslova křičící o vyrovnání, ale olomoucký útočník trestuhodně přestřelil. Na druhé straně byl naopak v samostatném úniku faulován Pavel Musil, který následné trestné střílení proměnil přesnou střelou mezi betony. O chvíli později mohl Hyka zkompletovat hattrick, když s Musilem ujížděl v přečíslení dva na jednoho, skákavý puk se mu však nepodařilo sklepnout.

Ani Hanáci už však nedokázali přidat další branku a tak se jejich vítězná série zastavila na třech zápasech.

OHLASY

Jan Tomajko (HC Olomouc): My jsme začali špatně, Boleslav tam měla dvě tři dobré šance, ale naštěstí jsme dostali jen jeden gól a já bych řekl, že ve druhé třetině jsme tam měli šance, které jsme špatně vyřešili a potom nás to potrestalo ve třetí třetině a vymstilo se nám to.