Report ze zápasu PCE vs. OLO (2:3)

HC Dynamo Pardubice

logo

2:3sn

(1:0, 0:1, 1:1 - 0:0)

logo

HC Olomouc

Možná se čekala defenzivně laděná partie z obou stran, a tak byl hned úvod docela překvapivý. Olomouc celou první minutu zápasu strávila v útočném pásmu, ovšem nijak vážně Hübla neohrozila. Pardubice se pak dostaly do brejku, načež mohl Rolinek zakončovat do opuštěné klece, ale v nepřehledné situaci ji minul.

Zatímco pak Olomouc svou přesilovku nevyužila, Dynamo při té své otevřelo střelecký účet zápasu. Lukáš Nahodil první střelu z mezikruží nasměroval do beka, druhý pokus bekhendem už si cestu za Konráda našel.

Vyrovnání měl na hokejce Mikúš, který si položil Hübla, ovšem zasunout kotouč do volné mezírky už nestihl. Hosté nicméně ožili a další dobrou možnost měl Laš, který pálil ze středu útočného pásma do Hüblova betonu. Ofenzivní snahu Dynama pak na sebe vzal opět Rolinek a jeho střela zblízka, proti které Konrád včas vyjel.

Nezáživná podívaná to nebyla ani po pauze. Oba týmy hrály poměrně ofenzivně, přičemž větší šance počítalo spíše Dynamo. Olomouc pálila hlavně z dálky, ovšem Hübl chytal jistě. A když už se do tutové pozice dostal po chybě Skladaný, v pádu vůbec netrefil branku.

I Konrád se vyznamenal, když superrychle sklapl betony při chytré teči Bárty. Do dobré příležitosti si po sólu přes půl hřiště najel také Beran, jen jeho střele scházela patřičná razance. Ke změně skóre pak nevedla ani hra ve čtyřech na obou stranách a šancí přece jen ubylo.

Až ve 35. minutě po nevinné situaci Olomouc slavila vyrovnání. Roman Vlach hledal přihrávkou mezi kruhy Eberleho, ovšem kotouč po tečích dvou pardubických hráčů ladně doplachtil rovnou do sítě. V dobré pozici byl poté při přesilovce Petr Sýkora, ale kotouč mu v důležité chvíli přeskočil hokejku.

Remízový stav vybízel týmy k opatrnosti, a tak se na větší šanci ve třetí části čekalo přes tři minuty. Ale pak to byla tutovka jako hrom. Olomouc ujela do přečíslení dva na jednoho a na konci akce byl nikým nehlídaný Holec. Brankář Hübl už byl na kolenou, přesto stihl reflexivním zákrokem vyrážečkou zamezit gólu.

Ještě blíže měl puk do pardubické branky při olomoucké přesilovce, kdy před Hüblem operoval Strapáč, ale domácí situaci se štěstím ustáli. A mohli jít za chvíli do vedení, když si z druhé vlny sjel před branku Schaus. Jeho tvrdá rána však mířila vysoko nad místo určení.

Pak se začaly dít velké věci. Dynamo hrálo dvakrát za sebou v přesile pěti proti třem, ale ani jednu zkrácenou výhodu, nejprve minutu a poté půl minuty, nezužitkovalo. A tak přišel trest. Jakub Herman už při klasickém oslabení ujel do brejku a Čáslava zatáhl faulem za záchrannou brzdu. Olomoucký útočník se tak rozjel znovu a trestné střílení ranou k tyči zužitkoval.

Radost Olomouce ale netrvala ani celou minutu. Pardubice totiž pokračovaly v přesilovce a kotouč od modré čáry netradičně švihem poslal do branky Petr Sýkora. Hosté pak nevyužili ještě jednu přesilovou hru a zápas tak dospěl do prodloužení.

I v nastaveném čase se bylo na co koukat. Dynamo nevyužilo přečíslení dvou proti brankáři a Olomouc krátce nato dostala k dispozici přesilovou hru. Hosté bránící trojici mačkali, Škůrek dokonce trefil tyč, ale zápas ještě nekončil. Stejnou výhodu pak totiž mělo i Dynamo a Konrád musel pochytat střely Sýkory a Schause. Prodloužení vítěze neurčilo, na řadu přišly nájezdy.

K rozhodnutí bylo třeba odjet všechny tři série, ale úspěšný byl jediný střelec. Petr Strapáč jako poslední exekutor nic velkého nevymýšlel a přesnou střelou k tyči přisoudil bonusový bod Olomouci.

OHLASY

Miloš Holaň (HC Dynamo Pardubice): Utkání mohlo hodně napovědět a také napovědělo. Chtěli jsme hrát na začátku aktivně, ale bohužel hned ve třetí minutě jsme udělali faul ve středním pásmu, takže jsme se moc nedostali do tempa. Neměli jsme dobrý pohyb, ale paradoxně jsme vedli. Na druhou třetinu jsme museli v kabině zvýšit hlas a na ledě se to projevilo, ale znovu jsme dostali vlastní gól, opakuje se to už třetí zápas, co jsem u týmu. Pořád jsme měli spoustu šancí na vítězství, možnosti byly i v prodloužení, navíc jsme nevyužili přesilovky pět na tři. Z výsledku jsme zklamaní.