Report ze zápasu MBL vs. OLO (3:1)

BK Mladá Boleslav

logo

3:1

(0:0, 3:1, 0:0)

logo

HC Olomouc

Oba celky do utkání vstoupily v hodně vlažném tempu. V první vážnější šanci se ocitl domácí Hyka. Střílená přihrávka z rohu kluziště se sice od jeho brusle odrazila do brány, rozhodčí ale rozhodl, že pohyb nohou provedený boleslavským útočníkem byl úmyslný. Hru výrazně ovlivnila častá vyloučení, ani jeden z týmů si však nedokázal v útočném pásmu vytvořit výraznější tlak. Nejpohlednější akcí nebyla paradoxně žádná technická finesa, ale tvrdý a čistý hit Filipa Vrby, po kterém se hostující Málek jen těžce zvedal. Po první třetině tak odcházely oba týmy do šaten za bezbrankového stavu.

Ve druhé třetině se ale obraz hry zlepšil a diváci se dočkali i kýžených gólů. Po necelých čtyřech minutách druhého dějství otevřel skóre po přihrávce zpoza branky pohotovou střelou Radan Lenc. To nebylo od domácích zdaleka vše. Už za dvě minuty dokázal po Jiránkově přihrávce využít přesilovou hru Jakub Sajdl.

Olomouc ale dokázala odpovědět na druhou branku domácích stejnou mincí. Tvrdou ranou od modré se prosadil rovněž v početní výhodě Michal Axman. Boleslav ale inkasovaná branka nepoložila a zářil především hráč s číslem 25. Nejprve jeho střela po brejku skončila na horní tyči, v pokračující hře se už ale Radan Lenc druhé branky dočkal. Druhá třetina tedy byla daleko produktivnější, čtyři branky asi po úvodním dějství čekal málokdo.

Poslední třetina se už ale nesla v duchu boleslavského bránění a olomouckého dobývání útočného pásma. Ihned v úvodu se hosté už už radovali, jejich radost ale podobně jako v případě Hyky překazil rozhodčí. Na každé straně se naskytla ještě jedna solidní šance, ale jak Chomič, tak Frolík ztroskotali na gólmanech.

V závěru boleslavští hokejisté dokonale kontrolovali hru a hosté se nedostali ani k odvolání brankáře. Domácí hokejisté si tak připsali další tři cenné body to tabulky za vítězství 3:1.