Report ze zápasu NOV vs. OLO (4:3)

Torpedo Nižnij Novgorod

logo

4:3

(2:0, 1:2, 1:1)

logo

HC Olomouc

Ještě neuplynula ani minuta zápasu a Torpedo se dostalo do vedení. Pouhých šestatřicet vteřin po úvodním hvizdu poslal svůj tým do vedení Kaspars Daugavinš, kterého před olomouckou brankou našel Frolov. Kapitán lotyšské reprezentace si počkal na lehký pohyb Konráda a poté střelou zápěstím po ledě zavěsil. Hanáci dostali šanci snížit již ve třetím minutě, když byl na trestnou lavici za držení poslán Alexander Budkin. Početní převahu ovšem nedokázali využít.

Byli to naopak opět hráči týmu soupeře, kteří se mohli radovat. Nejdříve prověřil Konrádovu pozornost Jevgenij Mozer, který bleskově projel po levé straně do pásma a vystřelil z levého kruhu přes obránce. Slovenský maskovaný muž v barvách Olomouce ale dokázal puk zneškodnit vyrážečkou. O necelé tři minuty později však už tak úspěšný nebyl. Žerděv si v osmé minutě počkal, až mu před branku najede Carter Ashton a kanadský forvard následně lehkou tečí poslal touš za Konrádova záda. Navýšil tak náskok ruského týmu už na 2:0.

Hned poté nebylo Torpedo daleko dalšímu zásahu, když u pravé tyče olomouckého gólmana dorážel Potapov s Daugavinšem, puk ovšem mezi tři tyče neprotlačil ani jeden. Ruský tým byl i ve zbytku třetiny aktivnějším, ale žádná další branka již nepadla.

Druhé dějství začali Kohouti aktivněji a jejich snaha se jim vyplatila. Kasutinovu pozornost prověřil nejprve Zeman a poté i Škůrek. Prvním úspěšným olomouckým střelcem se však až ve třicáté minutě stal Tomáš Houdek, který našel skulinku mezi betony brankáře Torpéda. Na 2:2 srovnal po rychlé kombinaci Vilém Burian. Vyrovnaný stav ovšem dlouho nevydržel, o necelé dvě minuty později poslal svůj celek do vedení Vladimir Galuzina, kterého před kruhy našel Žerděv. Ke konci druhého dějství ještě zahrozil Potapov, který potáhl puk na střed pravého kruhu, Konrád ale byl na svém místě a úspěšně zakročil .

První a jedinou využitou přesilovou hru zajistil Jan Knotek. Ten získal ve středním pásmu kotouč, zamířil si s ním až do útočného pásma a nakonec jej vyslal k pravé tyči soupeřovy branky. Jeho střela byla úspěšná, puk zapadl mezi tři ruské tyče. Dlouho to vypadalo, že utkání nakonec dojde až do prodloužení. V pětapadesáté minutě se však již podruhé v zápase prosadil Carter Ashton, a přetáhl tak vedení opět na stranu svého týmu.Hanáci v poslední minutě dokonce odvolali gólmana, ani to jim však nepomohlo vstřelit gól, a utkání tak zdramatizovat.