Report ze zápasu HBR vs. OLO (2:3)

BK Havlíčkův Brod

logo

2:3sn

(0:0, 0:0, 2:2 - 0:0 - 0:1)

logo

HC Olomouc

Na ledě havlíčkobrodského zimního stadionu se dlouho hrálo bez gólového efektu. V první třetině se hodně vylučovalo, hra v početní výhodě však ani jednomu z mužstev vedení nepřinesla. Do kabin se tak poprvé odcházelo za stavu 0:0.

Ve druhém dějství měli hosté z Hané po třech minutách velkou šanci, kterou Fryč nedokázal proměnit, protože domácí brankář Krch byl připravený. Stejně jako o pět a půl minuty později, kdy spálila nadějnou příležitost olomoucká dvojice Rác – Zachar.

Závěrečnou dvacetiminutovku odstartovali skvěle mladí Rebelové, kteří se ve 43. minutě ujali vedení 1:0. Úspěšným střelcem byl Michal Zdražil. A stejný hráč poslal svůj tým osm minut před koncem dokonce do dvoubrankového vedení.

Když už se zdálo, že se havlíčkobrodští junioři budou konečně zase po dlouhé době radovat z vítězství, přišel zkrat, který všechno změnil. 71 vteřin před koncem normální hrací doby vykřesal naději pro Hanáky David Zachar, a o 33 vteřin později bylo po gólu Jakuba Voznici vyrovnáno!

Pětiminutové prodloužení vítěze neurčilo, na řadu tak přišly samostatné nájezdy. V nich se ve druhé sérii prosadil Radim Haas, zatímco domácí už olomouckého brankáře nepřekonali. Hosté si tak domů vezli dva body za výhru 3:2, Rebelům zbyl nakonec jen jeden.